Hírek

2014.01.24. 17:35

Szebb, kényelmesebb lesz az uszoda külső lelátója, reméljük már a nyáron

Dunaújváros - Bizonyára sokakat érdekel, hogy milyen felújításokat, fejlesztéseket terveznek a Fabó Éva Sportuszodában, mert számosan látogatják a létesítményt a hét minden napján.

Körmendi Erzsébet

Az uszoda népszerűsége nem csökkent az elmúlt években: a nyári szezonban és télen egyarán sokan mennek el pihenni, sportolni, szaunázni baráti társaságok egyik kedvelt programja a hétvégi uszi... A létesítmény forgalmát nem befolyásolta a szomszédban felépített élményfürdő sem, amíg még működött. Ahogyan akkoriban Selyem József, a Fabó Éva Sportuszoda igazgatója mondta: teljesen már a vendégkörük, mint a fürdőnek, ahol elsősorban az élmény miatt mentek az emberek.

A belső medence szivattyúcseréje lesz az idei évi felújítás legnagyobb tétele

Az évtizedek mély nyomokat hagytak az uszodában, a létesítmény számos helyen szorul felújításra, fejlesztésre, modernizálásra ezt láthatják a nap mint nap oda látogatók is, bár a gépészeti és egyéb műszaki amortizációval a vendégek még nincsenek tisztában. Viszont örülnek minden újdonságnak, modernizálásnak.

Az üzemeltető cég, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. karbantartási és felújítási igénnyel kereste meg a közgyűlést, amit csütörtökön tárgyalt, és vita nélkül fogadott el a testület. A kérelemben természetesen a legszükségesebb munkák szerepeltek csak, bár ezek is meghaladják a hatvanegy millió forintot. A legszerényebb tétel a hulladékgyűjtő konténerek beszerzése hogy még véletlenül sem legyen szemetes a létesítmény területe , amire több mint hatszázezer forintot költhet a DVCSH a közgyűlés döntése értelmében. A kerítés felújítása 4,5 millió forintba kerülhet. A belső medencék keringető szivattyújának és bekötésének cseréje a leghúzósabb tétel, 28,5 millió forint. A belső térben lévő tanmedence vízvezeték rendszerének a rekonstrukciója 4,8 millió forintba kerül majd az előzetes kalkulációk szerint.

Selyem József szerint a leglátványosabb, a vendégeknek leginkább szembetűnő fejlesztés a külső lelátó szigetelése, valamint bútorozása lesz, ami majdnem huszonhárom millió forintba kerül majd. A bútorozás annyit tesz, hogy a lépcsős lelátót a belsőhöz hasonló burkolattal látják el, hogy nyáron ne a betonon kelljen ücsörögni, pihenni, napozni.

Idén tavasszal harmincötödik, jubileumi alkalommal elrajtolt az Arany Üst nemzetközi, korosztályos úszóverseny, amely eddig minden évben nagy tömegeket vonzott Dunaújvárosba: három napon keresztül zsúfolásig tele volt a Fabó Éva Sportuszoda versenyzőkkel, szurkolókkal, hozzátartozókkal. A csütörtöki közgyűlés polgármesteri tájékoztatójában elhangzott, hogy az önkormányzat idén is a nagyszabású rendezvény mögé áll.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!