Hírek

2010.07.07. 02:29

Jubilál a Rudas-közösség

Dunaújváros - Az alapításának harmincötödik évfordulóját ünneplő Rudas Közgazdasági Szakközépiskola közösségének Elismerő Oklevél kitüntetést adományozott az oktatási és kulturális miniszter.

Körmendi Erzsébet

A Rudas - még nem a mai nevén - 1975 nyarán nyitotta meg kapuit. Szerteágazó tevékenysége magában foglalta a közgazdasági szakközépiskola, a kereskedelmi szakmunkásképző és gép-gyorsíró szakiskola, később a külkereskedelmi szakközépiskola feladatait. Az intézmény egyike az ország legkorszerűbben felszerelt szakképző iskoláinak. Immár 35 éve folyamatos megújulással szolgálja Dunaújváros és a régió oktatási igényeit, vidéki tanulók kollégiumi elhelyezését.

A jövőbe lépünk, a jövőnek képzünk pedagógiai jelmondattal is kifejezi, hogy a pedagógusgárda mennyire fontosnak tartja a folyamatos megújulás szükségszerűségét. A képzéseket is a kor, illetve a jövő szakemberigényéhez igazítják - az évről évre regisztrált túljelentkezések azt mutatják, hogy a tantestület tagjai reálisan mérik fel a helyzetet, és a fiatalok igényét.

Általános képzéseik közül népszerű a közgazdasági, a kereskedelem-marketing, az informatika, a nyelvi előkészítő, mellettük a tavaly bevezetett ügyviteli, művészeti, közművelődési, kommunikáció szakmacsoportok. Jó kiegészítők a 13-14. évfolyam speciális szakismeretei: pénzügyi-számviteli ügyintéző, marketing- és reklám, illetve logisztikai ügyintéző, gazdasági informatikus szakok.

A szakközépiskola vezetői és pedagógusai büszkék arra, hogy munkájuk eredményeként sok millió forint pályázati forrással tudták fejleszteni a képzés tárgyi feltételeit, és élen járnak a szakmai gyakorlóhelyek folyamatos megújításában, a továbbképzésekben, publikációban, minőségbiztosításban egyaránt. A Rudas diákjai hozzák az elvárt formát: az országos kompetenciamérés eredményei alapján matematikából és szövegértésből egyaránt az országos átlag felett teljesítenek minden alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!