Hírek

2014.12.11. 19:20

Jótékony csapolás - Csütörtökön este is sokan segítettek az angyalnak

Dunaújváros - Tizenhatodik alkalommal jelentkezett csütörtökön este a Segíts az Angyalnak! jótékonysági est a Kortárs Művészeti Intézetben működő Art Cafe-ban.

- Ha van rá lehetőségetek, karácsony ünnepén kérlek, ne csak rajtam segítsetek - tizenhat évvel ezelőtt e kéréssel fordult Bakonyi Ferenc vállalkozóhoz hajléktalanná lett ismerőse, akit napról napra vendégül láttak az Art Cafe-ban. A Kortárs Művészeti Intézetben működő kávézó üzemeltetője és barátja, Vincze András vállalkozó ekkor döntötték el, hogy jótékonysági est keretében gyűjtenek majd a helyi hajléktalanszállón élő nélkülözők megsegítésére.

Örömteli koccintás. Képünkön Kissné Kata, Ijjas Gizella, Kele Krisztina, Ambrus István és Dékány Árpád Sixtus. Alsó képünkön a zirci apát mellett Bakonyi Ferenc (b), a jótékonysági akció ötletgazdája és Eperjes Károly színművész

Az elmúlt több mint másfél évtized alatt igazi társadalmi eseménnyé fejlődött az akció, amelyet évről évre ismert és elismert sportolók, művészek, politikusok, egyházi vezetők is támogatnak.

A 16. sorszámot viselő jótékony csapoláson az est főszervezője Bakonyi Ferenc üdvözölte a szép számú adományozót, akiket arra kért, lehetőségükhöz mérten ezen az estén sok időt töltsenek és sok pénzt költsenek a söntésnél. Az est egyik fővédnöke, Dékány Árpád Sixtus zirci apát köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, advent egyik legfontosabb üzenete a hívő és nem hívő ember számára egyaránt, hogy jónak lenni jó . A jó akarat és a segítő szándék pedig képessé tesz minket arra, hogy őszintén és megértéssel forduljunk embertársaink problémái felé. Az Art Cafe angyalának ezúttal a pultban az est másik fővédnök-támogatója segített. Eperjes Károly Kossuth-díjas színész a kezdeti bizonytalanságok után hamar beletanult a csapos szakmába, így szépen gyarapodott a söntés pultjára kihelyezett befőttes üveg tartalma.

A vidám hangulatú csapolás lapzártánkkor mér javában zajlott, így pontos mérleget majd szombati számunkban olvashatnak. A Segíts az Angyalnak! akció az idei év karácsonyán és Szilveszter estéjén is a Kandó Kálmán téri szálló lakóinak visz majd ünnepi meleg ételt.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!