Hírek

2013.02.07. 16:58

Jobbik: az önkormányzat irányítsa a DVCSH-t!

Dunaújváros - Pintér Tamás, a Jobbik képviselője kezdeményezi, hogy az önkormányzat vegye át a menedzsmentjogokat a város többségi tulajdonában álló DVCSH-ban.

Szabó Szabolcs

Az elmúlt időszak történései rávilágítottak arra, hogy a városvezetés elvesztette az irányítást bizonyos, többségi tulajdonában lévő vállalata felett - fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Pintér Tamás.  A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta,  szerintük ennek is köszönhető, hogy a dunaújvárosi polgárok bizonyos energiahordozók és szolgáltatások után 30 százalékkal magasabb számlákat fizetnek, mint azt a piaci viszonyok és a világpiaci árak indokolnák.

Pintér Tamás a polgári peres utat sem tartja kizártnak

A képviselő szerint a probléma egyik gyökere, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. egy oligarcha kezében van, aki hatalmas extraprofitot halmozott fel a városlakók kárára. Ezért indítványozni fogja a városi közgyűlésben, hogy a továbbiakban az önkormányzat gyakorolja a város többségi tulajdonában lévő DVCSH felett a menedzsment jogokat, vagyis a tényleges irányítást.

Pintér a soros közgyűlésen előterjesztendő önálló indítványában kezdeményezi, hogy az önkormányzati  üzletrész-tulajdonosa,  a DVG Zrt.  kezdeményezze a DVCSH taggyűlésének összehívását, ahol indítványozza az irányítási jogok átvételét. Ha ezt a kisebbségi tulajdonos megakadályozná, akkor a DVG polgári peres eljárás keretében keressen megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!