Hírek

2016.08.05. 18:15

Játszani, strandolni nyáron - Lassan vége a városi napközis tábornak a Vasváriban

Dunaújváros - Már csak egy hét van hátra, augusztus 12-én véget ér a városi napközis tábor a Vasvári Pál Általános Iskolában.

Balla Tibor

Az idei nyáron négy turnusban kínáltak tartalmas elfoglaltságot nyárra az iskoláskorú gyermekeknek a Vasvári Pál Általános Iskolában működő városi napközis táborban. Szinte hihetetlen, de átlagban száz gyermek vett részt egy turnusban, de akadt olyan is, amelyikben elérték a százhuszonötös létszámot is. Ebből is jól látszik, milyen fontos, hogy a városban minden évben lehetőséget biztosítsanak a szülőknek a tábori elhelyezésre.

A lányok, Vajda Csilla Fanni, Nagy Vivien, Csicskovics Dzsenifer és Sinoros Szabó Tímea láthatóan jól érzik magukat a táborban Fotó: Ady Géza

Orbán László táborvezető elmondta, elsősorban a városból hozzák a szülők a gyermekeket, de akadnak a régióban is, akiknek gondot okoz, hogy a munkaidő alatt kire bízzák gyermeküket. A Vasvári Pál Általános Iskolában működő városi napközis táborban jó helyen tudhatják csemetéjüket, hiszen csoportonként két pedagógus felügyeli a foglalkozásokat. Akik nagyon korán indulnak munkába, azok számára már reggel hattól van ügyelet a Gárdonyi iskolában, az Arany János iskolában és a Vasváriban is nyolc óráig. A nevelők fél nyolctól délután négyig vannak a kicsikkel, majd visszaviszik a gyerekeket az ügyeleti helyekre, az iskolákba, ahol aznap reggel leadta őket a szülő.

A fiúk, mint mindig, mindenhol, a táborban is összetartanak

Nem könnyű ilyen sok ideig lekötni egy-egy élénk gyermek figyelmét. A reggelt rendszeresen azzal kezdik, hogy számba veszik, aznap hányan indulnak neki a napnak. Fél kilenckor indulnak reggelizni, majd ezt követően van egy kézműves foglalkozás, vagy valamilyen játékos elfoglaltság. Ebéd előtt egy órát strandolnak a Fabó Éva Sportuszodában.

Az ebéd és az uzsonna között ismét játékos foglalkozáson vesznek részt, és már maguk mögött is tudhatnak egy újabb élményekkel teli napot. A kézműves alkalmakkor nagyon sokféle dologgal foglalkoznak a vasalós gyöngytől kezdve az üvegfestésen, a fonáson át - amiből kulcstartót készítenek - a rengeteg rajzig. De magától értetődően vannak sportfoglalkozások is, nem sokat pihennek a labdák a tábor ideje alatt. Néha lemennek a Duna-partra, izgulhatnak a számháborúban, vagy épp az iskolában várnak rájuk ügyességi feladatok. Egy bizonyos, nem mennek haza élmények nélkül, olyannyira, hogy este már nem kell ringatni őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!