Hírek

2016.09.16. 19:10

Járdát építenek a szurdokba - Már több baleset is történt a szakaszon

Kulcs - Akut probléma orvoslásaként épül egy 700 méteres járdaszakasz Kulcson. A balesetveszélyes szakaszon készülő ösvényt hamarosan birtokba vehetik a járókelők.

Balla Tibor

A Rákóczi Ferenc utcában a Nyár utcától az óvodáig, vagy aki így jobban ismeri, a körforgóig terjedő szakaszon épül a mintegy hétszáz méteres járda, amelynek összköltsége 44 millió forintra rúg, amit a kompenzációként kapott összegből fedeznek - tudtuk meg Jobb Gyula polgármestertől. Szerettek volna hosszabb szakaszon járdásítani, ám ennyire futotta a költségvetésből.

Már látványosan folynak a munkálatok a kulcsi járdaépítésnél Fotó: Ady Géza

Első hallásra túlárazottnak tűnhet a dolog, de a helyismerettel rendelkezők tudják, hogy egy szurdokban halad az építkezés, ami jelentősen megnöveli a költségeket, hiszen támfalra, ráadásként közműkiváltásokra is szükség van. Emiatt sokáig állt is a jó két hónapja megkezdett munka, hiszen a közművek nem ott futnak, ahol terv szerint lenniük kellene, így a kivitelező sokáig nem tudta elkezdeni a munkálatokat. Addig csak kutatóárkokat ástak, a közműveket keresték.

A járdára pedig égetően szükség volt már, hiszen a szurdokban a gyalogosoknak nincs hová félrehúzódniuk. Márpedig nagyon sokan járnak arra, hiszen az üdülőkhöz is arrafelé lehet eljutni. Több baleset is történt már ott. A most épülő, várhatóan október végére elkészülő járdát szegéllyel, korláttal is elválasztják az úttól, így már biztonságos lesz a közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!