17°

Farsangoltak a rácalmási horgászok

Rácalmás - A rácalmási horgászok parádésan figurázták ki a sikerszériás bulikirályokat, a mulatós zene országos nagyágyújait is szombaton.

A farsangi mulatságnak nagy – évtizedekre visszanyúló – hagyományai vannak a rácalmási Sirály Horgászegyesület berkein belül. A tagok sokadszorra bizonyították be szombaton, hogy nemcsak a halfogásban remekelnek, hanem fantáziájuk, leleményességük is határtalan, és amatőr színészként is megállják a helyüket. Akadt idén is egy baráti társaság, amelynek Járását meg a nézését produkciója hónapokig lesz beszédtéma a kisvárosban: a honi bulikirályok bőrébe bújva szórakoztatták dalokkal, táncukkal a publikumot, fergeteges hangulatot teremtettek – az asztaloknál ülők dőltek a nevetéstől, vagy éppen folyamatos tapssal biztatták a fellépőket. Csoda, hogy a horgásztanya öreg épülete bírta a megpróbáltatásokat… Szóval jókedvben nem volt hiány, a finom vacsoráról – a sertéspörköltről – Rózsavölgyi Gyula egyesületi tag gondoskodott, a zenét Garda Árpád szolgáltatta, az alkoholos és mentes italok is utolsó cseppig elfogytak hajnalra. Nagy ho-ho-horgászos télbúcsú volt – jöhet a tavasz, a pecás idény.

 


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
negyed mérföld
A leggyorsabb autókat győzte le a Tesla
Jégkorong / 2 órája
Dunaújvárosi Acélbikák – Vienna Capitals II: Lendületes meccs, hét hazai góllal
Magabiztos győzelmet aratott vasárnap a DAB jégkorongcsapata az Erste Ligában hazai pályán a Vienna Capitals II ellen (7-2).
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
apostoli buzdítás / 2 órája
Önkorrekcióra kérik Ferenc pápát
Dél-Amerika / 2 órája
Ismét közelebb hozta a világot a Nap Háza – Hold Udvara Kulcson
Szabó Szabolcs
Dunaferr SE / 2 órája
Hatvany Zsolt remekül irányított
Gróf András
Asztalitenisz / 2 órája
Két győzelem a rajton
Jankó Árpád
Kézilabda / 2 órája
Sebességbeli különbség
Jankó Árpád
39 millió dollár / 3 órája
Kémfilm taszította le a trónjáról a Stephen King-horrort