21°
10°

Japán látogatás a Móriczban

Dunaújváros – Japán magyarországi nagykövete képviseletében látogatást tett a Móricz Zsigmond Általános Iskolában szerdán a kulturális attasé, Shimada Rjúszuke.

Az eseményt Németh Irma, a Magyar-Japán Baráti Társaság helyi vezetője szervezte, aki az iskola tanára, és ő maga is háromszor járt Japánban, a Magyar Rádió Gyermekkórusának tagjaként. Az esemény apropóját az adta, hogy kiállítás nyílt az iskola aulájában, ahol Inujama város több japán iskolája diákjainak rajzait állították ki. A dolog kölcsönös, tavaly 28 Móriczos diák is küldött kiállítani valót Japánba. A lépcsőfordulóban saját, japán témájú rajzaikat állították ki, a könyvtárban pedig Németh Irma japán tárgyai, kimonó, papucs, képeslapok tekinthetők meg. Az eseményen japán dalokkal fellépett az iskola Dolce kamarakórusa is.

Az attasé így fogalmazott: – Magyarország és Japán eleve baráti kapcsolatot vállalt a jövőre vonatkozóan, és remélem, hogy mostantól még sok éven, sok évtizeden át mélyülni fog a két ország közötti bizalom is. Elmondhatjuk, hogy ebben az értelemben a két ország kölcsönös cserekapcsolatai miatt a mostani kiállítás igazán mélynek, jelentősnek tekinthető.

Beszédet mondott Gombos István humán alpolgármester is. „Minden kép egy üzenet, de ennél még több, hiszen ha már gyermekkorban kaphatunk egy szeletet más kultúrákról, az jelentősen formálja és szélesíti a világról alkotott képünket, gyarapszik tudásunk, és növeli a befogadóképességünket! A japán kultúra olyan gazdag és színes, hogy bőven van mit megmutatni, így pedig még izgalmasabb, hogy a gyermekek nézőpontjából, az ő szemszögükből láthatjuk mindezt!


Legolvasottabb

1
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
2
Baleset történt a Vasmű úton!
3
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
ereklyék
Elárverezik Elvis házát és Mary Poppins ernyőjét
bajszos gall / 10 perce
Itáliai kocsiversenyen száguld a legújabb képregényben Asterix
Ez már a legendás sorozat 37. kötete.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
avatás / 6 órája
Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új termét
baleset / 6 órája
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
police.hu
tizenegyedik forduló / 7 órája
Az FC Dabas hét meccs óta veretlen
Gróf András
magyar kupa első forduló / 7 órája
Előnyben az Újváros
Gróf András
7 órája
A légiósok csapata nyert a Kohász ellen
JANKÓ ÁRPÁD
Európa kulturális fővárosa / 9 órája
Dunaújváros örömmel támogatja Székesfehérvár pályázatát
Körmendi Erzsébet