Hírek

2015.09.22. 15:08

Nyárbúcsúztató: kétnapos programmal ünnepel a város

Dunaújváros - Itthon vagy! Magyarország szeretlek! országos programhoz Dunaújváros is csatlakozott. A szombati és vasárnapi gazdag kínálat kárpótlása is lesz az elmarad nyárbúcsúztatónak. Helyszín: a főtér!

Körmendi Erzsébet

- Itthon vagyunk Dunaújvárosban is. Ismerjük egymást. Örülünk egymás sikereinek, s büszkék vagyunk azok teljesítményeire, akik közülünk valók. Éppen ezért a hétvégi kétnapos program legfontosabb hangsúlya azokra a produkciókra, közösségi élményekre épül, amelyeket olyan személyek, csoportok hoztak létre, akik dunaújvárosiként értek el hazai, sőt esetenként nemzetközi sikereket - hangsúlyozzák a szervezők.

A Gárdonyi iskola diákjai is fellépnek vasárnap délután

A szeptember 26-ai szombati nap a helyi közösségeké. Azokon belül is elsősorban a fiataloké. Nyárbúcsúztató hangulatot varázsolnak városunk főterére. Helyi művészekből szerveződött a Szélrózsa társulat interaktív meséit nagyon szeretik a kisgyermekek. A zenekarok közül színpadra lép a hazai könnyű zenei életben méltán elismert Pentele Ska, valamint a BeatKOHO, táncosaink közül pedig a nemzetközi díjakat nyert Flash ifjú tanítványai. A színpadi produkciók mellett ingyenes játszóház, légvár, vízigolyó várja a gyerekeket.

A Szeptember 27-én, vasárnap elsősorban az identitás erősítésére helyezi a hangsúlyt: tereferével kezdődik a program. Utána a szórakoztatásé a főszerep: Széchenyi Gimnázium fiúkórusának bordalai igazi ínyencséget ígérnek. Nagy érdeklődésre tart majd számot a Vasas Táncegyüttes produkciója is. Térzenei hangulatot kapunk a Dunaújvárosi Fúvószenekartól, este pedig a Rockbox rajongói örülhetnek. A Szent Mihály napi tűzgyújtás a sétány mögötti Duna-parton lesz.

Az Intercisa Múzeum is nyitva lesz. Vasárnap a látogatók ingyenesen tekinthetik meg a jeruzsálemi múzeum vándorkiállítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!