Hírek

2016.07.18. 18:30

Istvánnak az eddigi kezeléseken túl új megpróbáltatásokkal kell szembenéznie

Rossz hírekkel jelentkezett támogatottunk, Pecsét István Kínából. Előre nem tervezett beavatkozások...

Pekarek János

Még az eddiginél is hosszabb és küzdelmesebb hetek várnak Pecsét Istvánra ezután Kínában! A huszonkilenc éves fiatalember a város és környéke lakóinak, olvasóinknak adakozása jóvoltából, számos jótékony célú rendezvény bevétele révén utazhatott ki Kínába, hogy ott úgynevezett kriosebészeti beavatkozásnak vesse alá magát. Az út és a kezelések az előzetes számítások szerint tíz és félmillió forintba kerültek. Volna.

Mint régi olvasóink tudják, István tizenöt éves kora óta szenved Crohn-betegségben: e belgyógyászati zavar miatt tönkrement a mája, két éve májátültetést hajtottak végre rajta. Az akkor már bányamérnökként dolgozó fiatalembert operáló orvosok a szervátültetés közben vették észre, hogy István szervezetét megtámadta a rák.

Pecsét István a kínai klinikán az első kezelések után. Még három hónapig tart a  kezeléssorozat Fotó: Amatőr felvétel

Még több műtét és célzott sugárkezelések következtek - ám az európai orvoslás technológiai lehetőségei elfogytak. István megtudta: létezik kínai kriosebészeti eljárás, a rákos sejtek hűtése-felmelegítése Erre gyűjtöttünk neki.

Hosszas orvosi leírások helyett megpróbáljuk összefoglalni a hátteret. Kriosebészeti beavatkozást nem vállalnak a kínai orvosok Istvánon. Annyiféle operáció és kezelés történt mája alsó részénél, hogy inkább úgynevezett NK-sejtes kezelést alkalmaznának: az NK-sejtek a fehérvársejtek részei, amelyek felvehetik a harcot a rákos sejtekkel. Istvántól vért vesznek, abban mesterségesen felszaporítják az NK-sejteket, akár százszorosára, majd ezt visszafecskendezik a szervezetébe.

Emellett célzott kemoterápiás beavatkozást terveznek nála, csöveken a megcélzott rákos területre vezetik a kémiai hatóanyagot.

Mindezek után célzott, egyéni genetikai sajátosságainak megfelelő, általános gyógyszeres kezelést kap, újabb rákos áttétek megelőzése érdekében.

Mindehhez legalább még három hónapig kell Kínában maradnia. Erre az eddig összegyűjtött pénz nem elég.

Ehhez további mintegy négymillió forintra biztosan elég lenne, mondta lapunknak dr. Bozsits Attila, a Dunaújvárosiak Egészségéért Közalapítvány kuratóriumának elnökségi tagja.

István ólommellényben: a belé ültetett sugárzó kapszulák miatt Fotó: Amatőr felvétel

István abban reménykedik, hogy lehetséges újra indítani a gyógyulása érdekében 2016 első felében folytatott hatalmas kampányt.

Mi a magunk részéről támogatjuk ebben. Például azzal, hogy közzétesszük ezt a hírt. S azzal is támogatjuk, hogy elmondjuk: barátja, Kocsis Ádám, akivel együtt végezték a bányamérnöki szakot, csak július végéig tud kint tartózkodni mellette, Kínában, attól kezdve új munkahelyén kell lennie.

Tehát új kísérő is kellene a következő nehéz hetekben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!