15°
20°
11°

A kínai kezelésre váró Pecsét István nagyon hálás a dunaújvárosi és környéki összefogásért!

Dunaújváros - A városi és a városkörnyéki összefogásért nagyon hálás a közösség legújabb támogatottja, Pecsét István!

Nem, ez a jókiállású fiatalember nem pénzt dob be éppen a Pecsét István gyógyítása javára kihelyezett alkalmi perselybe a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. Ő maga Pecsét István (ahogyan nyilván olvasóink többsége felismerte a képen), aki ezzel a képpel és a képen az elismerést kifejezni hivatott, kartonból készült ujjal kívánta megköszönni a városlakók és a környékbeliek számára megindító és sok erőt jelentő segítségét felépüléséhez.

István e napokban ugyanis sajátos túrába kezdett. Feltett szándéka, hogy végigjárja azokat a gyűjtőpontokat, ahol az ő kínai klinikáig vezető útjára gyűjtenek jószándékú emberek.

Pecsét István a fedettuszodában elhelyezett perselynél

Nem fog hamar végezni: szinte megszámlálhatatlan helyen várják az adományokat az ő javára! Egy kulcsi vasboltban, például. Vagy a rácalmási polgármesteri hivatalban. A dunaújvárosi polgármesteri hivatal földszintjén. A Szent Pantaleon kórházban három helyen is. A közgyűlésben működő pártok irodáiban. S persze a fedettuszodában, ahogyan már említettük.

Idézet következik a támogatások címzettjétől: “…szeretném csatolni a képeket, hogy a rákot le lehet győzni vidáman is, boldogsághormonnal telve a szervezetben. Remélem, ez erőt ad majd másoknak is!”

Hiszen István számára azért indult gyűjtés, mert a huszonkilencedik születésnapja felé közeledő fiatalember nem nevezheti magát szerencsésnek. Tizenöt éves kora óta küzd az úgynevezett Crohn-betegséggel, aminek következtében 2014-ben májátültetéssel tudták csak megmenteni az életét. Akkor vették észre, hogy a rák is megtámadta, méghozzá annak egyik legagresszívebb változata, az epeúti rák, és már áttételeket találtak a nyirokrendszerében is.

Külön pech, hogy az új máj kilökődését gátló gyógyszerek elnyomják immunrendszerét – éppen akkor, amikor szervezetének a legnagyobb szüksége lenne a védekezőképességre.

Mindenesetre tény, hogy bár újra megoperálták, majd sugárkezelést is kapott, a rákos daganatok pedig kisebbek lettek a szervezetében – ám nem tűntek el. Hazánkban és Európában ezzel elfogytak azok az orvostechnológiai lehetőségek, amelyekkel segíthettek volna rajta.

A világon összesen hét klinikán foglalkoznak kriosebészettel: a rákos sejtek fagyasztásával és lézeres felmelegítésével, amivel elpusztíthatják a daganatokat. Öt klinika az Egyesült Államokban, egy Japánban, egy Kínában található. István az utóbbiba szeretne kijutni a nyárig. Ez tíz és félmillió forintba kerül. A korábban bányamérnökként dolgozó fiatalembernek és családjának nincs ennyi pénze.

Ezért fordult a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványhoz, amely gyűjtést kezdeményezett számára. Lapunk örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez – s lám, máris reményeinket messze felülmúló, az egész várost, sőt a városkörnyéket is megmozgató összefogás nőtt ki a dologból!

Kedden délelőtt beszéltünk Istvánnal, aki meghatottan köszöni a közösségi segítséget mindenkinek. Mint mondta: úgy érzi, hogy ezekután kötelessége meggyógyulni, amiért meg is tesz mindent. Addig is igyekszik példát mutatni más rákbetegeknek, kitartásból, hitből, lelkierőből.

Intő jel azonban, hogy a fiú a szokottnál sápadtabb volt, s ahogyan mondta: a korábbiaknál lényegesen hamarabb fárad el minden egyes erőfeszítéstől.

Szurkolunk, István!

 


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Átalakul a hajléktalanellátás! A bővítéshez ingatlant vesz az önkormányzat
3
Egy közösség is büszke rá – Pinke Katával beszélgettünk
4
Kábítószert találtak a dunaújvárosi férfinél
5
Tóth István, cukrász a magyar kézművesség napja alkalmából rangos szakmai díjat vehetett át
Dunaferr hét
Várkonyi Zsolt
A héttonnás teherautó sem volt akadály
alacsony a kerítés / 20 perce
Simán megdönthetné a helyből magasugrás rekordját ez a marha (videó)
Szinte biztos, hogy ilyet még nem látott.
Gyász
/"Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni, nem volt időm arra, el kellett indulni. Szívetekben hagytam emlékem örökre, ha látni akartok, nézzetek az égre!"/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *HERNÁDI LAJOSNÉ* *(szül.: Gász Mária)* 2017. szeptember 14-én 68 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. szeptember 28-án 14.30-kor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér, *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
legyen tánc / 23 perce
Reptéren ragadt estére – videóklipet készített mérgelődés helyett
Modern köntös / 42 perce
Bemutató és mexikói turné szerepel a Pécsi Balett programjában
ukrán oktatási törvény / 1 órája
Brenzovics László tiltakozik az ellene indult lejárató kampány miatt
Kiegyezés 150 / 1 órája
Kövér László: tanulni kell a kiegyezésből
alko-hol-hol-hol? / 1 órája
Miről mesél Paul Gascoigne lánya?
Az emberi jogokért és békéért / 2 órája
Átadták az Alternatív Nobel-díjat