Hírek

2016.02.15. 18:14

István javára folyik a gyűjtés

Dunaújváros - Mind újabb s újabb felajánlásokkal találkozunk Pecsét István javára. Teljes erővel folyik a kampány!

Pekarek János

Folytatódik a közösségi összefogás a súlyosan rákbeteg, májátültetett, huszonkilenc éves Pecsét István kínai gyógykezelésének érdekében. Mint már sokszor megírtuk: hazánkban és Európában már kimerültek az orvostechnológiai lehetőségek István gyógyítására. A fiatalember abban reménykedik, hogy a nyáron egy kínai klinikán speciális kezeléssel segíteni tudnak rajta. Ez tíz és fél millió forintba kerülne: ennyi pénze neki és családjának nincs.

Eddig magánemberek, pártok, intézmények csatlakoztak a gyűjtőakcióhoz. Február 17-én este fél hétkor például Gymstick lesz Nórával az Arany János Általános Iskola tornatermében: a belépőjegyek ára teljes egészében a gyűjtés céljára megy. Március 4-én a Bartók Kamaraszínház nagytermében gálaműsort rendeznek ugyancsak István javára: sztárvendégekkel! A műsor szünetében a színház előcsarnokában kiállított festményeket: dunaújvárosi művészek felajánlását szintén István javára árverezik el.

A Bartók Kamaraszínház március 4-i gálaműsorának bejelentése. Baloldalt Pecsét István, mellette dr,. Borsós Beáta, Kováts Rózsa, Rohonczi István ROHO és képével: Smuk Imre. Fotó: Ady Géza

A legújabb kezdeményezés egy kisiparosé. Horváth Gábor késkészítő és köszörűs mester száz darab saját készítésű, különleges zsebkést (más szóval: bicskát) ajánl fel kedvezményes áron gyűjtőknek és használóknak: a bevételt pedig Pecsét István javára fordítja.

A bicskák speciális és egyedi módon készültek, 440 C jelzésű, 55-56 Rockwell keménységű acélból, trópusi vasfa és ébenfa markolattal. Mindegyikhez díszcsomagolás, bőrtok, jár, rendelhetők lézergravírozással, névreszólóan is.

Összesen négyféle variációban léteznek: egy és kétpengés kivitelben, illetve a kétféle markolattal. Mivel a zsebkések ára (a jótékony célra önköltségen számolva) 24 ezer és 34 ezer forint között mozog, a mester szerint mintegy másfél millió forint gyűlhet össze ellenértékként István számláján belőlük. Horváth Gábor már magánemberként is adott készpénzt a fiatalember gyógyulására: a zsebkéseket Dózsa György úti műhelyében vehetik meg az érdeklődők.

Eddig a számítások szerint közel a szükséges költség fele gyűlhetett össze. Aki átutalással segítene, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számlájára küldhet pénzt: OTP 11736037-20550332, Pecsét István javára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!