Hírek

2009.04.21. 02:29

Isten áldja e helyet!

Dunaújváros - Legfeljebb a megilletődött személyzetről gondolhatta volna egy-egy élénkebb vendég, hogy valami rendkívüli zajlik: ritkán kávézik köztünk királyfi.

Pekarek János

Dr. Habsburg Ottó, történész, újságíró, az Európai Parlament volt képviselője, IV. Károly király és Zita királyné fia kilencvenhat esztendősen is a rá oly jellemző derűvel és bölcsességgel beszélget a kávézóban: nem a múltról, nem a jelenről, hanem a jövőről!

- Ez nem hivatalos út részemről: egyszerűen csak felkeresem néhány családtagomat és kedves ismerősömet! - mondja a Habsburg-ház ma talán legtekintélyesebb tagja. - Régen voltam itthon, mert betegeskedtem, de hál istennek, már jól vagyok. Meglátogatom a fiamat, Györgyöt, aki Magyarországon politizál, nagyon sikeresen. Elmegyek Paksra, ahol a magyar építőművészet egyik legnagyobb alakja, Makovecz Imre temploma áll: nekem az nagyon tetszik, azt a mesebeli épületet újra látni szeretném! Útközben pedig a tulajdonos kedves meghívásának eleget téve megiszom itt egy kávét.

- Nagy örömmel tapasztalom, hogy a magyar ember közel sem annyira pesszimista, mint mondjuk a német, vagy a belga. Ez talán a hazaiaknak fel sem tűnik, de ha valaki Nyugatról jön haza, akkor azonnal szembeszökő lesz, hogy a magyarok nem rettentek meg, nem zuhantak össze, mint mondjuk a németek, akik csak a rosszat látják és sejtik mindenben, akikkel nem lehet semmi másról beszélni, mint katasztrófáról és katasztrófáról! A magyarok élnek tovább, mint eddig. Nagyon helyesen. Hiszen az élet is megy tovább, a mai problémákra holnap talán már nem is emlékszünk!

Az utolsó magyar király fia búcsúzóul még bejegyezte jókívánságait a Corner emlékkönyvébe, Isten áldásával.

Címkék#Habsburg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!