Hírek

2014.12.01. 18:05

Ismét segít az angyal - 16. alkalommal jelentkezik a jótékonysági akció

Dunaújváros - December 11-én ismét angyal érkezik az Art Cafe-ba. A szervezők már hangolnak.

Szabó Szabolcs

Szabó Bence, Kozma Imre atya, Farkas Bertalan, Erdei Zsolt - csak néhány elismert embert említünk abból a sokaságból, amely az utóbbi másfél évtizedben tevékenyen is segített az Art Cafe angyalának.

Az országos hírű jótékonysági akció idén decemberben is jelentkezik, célja változatban: karácsonykor, valamint Szilveszter napján ünnepi meleg étellel segíteni a Kandó Kálmán téri hajléktalanszálló lakóit. Az akció életre hívói és szervezői hétfőn délelőtt számoltak be terveikről.

Bakonyi Ferenc, Deák Nóra és Horváth Attila az Art Cafe-ban tartott hétfői sajtótájékoztatón

A Segíts az angyalnak! jótékonysági kezdeményezés ötletgazdája és főszervezője Bakonyi Ferenc vállalkozó, az Art Cafe üzemeltetője felidézte, bő másfél évtizeddel ezelőtt egy hajléktalanná lett ismerőse napi vendég volt a kávézóban, ahol mindig némi élelemmel, egy csésze forró teával és jó szóval várták. Innen jött az ötlet, hogy az ünnepek közeledtével egy összefogás keretében gyűjtsenek a hajléktalanok megsegítésére.

- Az utóbbi másfél évtizedben barátaimmal sok mindennel próbálkoztunk. A helyi művészek önzetlen felajánlásának köszönhetően rendeztünk jótékonysági árverést, a meleg ételen túl tudtunk adni tartós élelmiszert, déli gyümölcsöt, takarókat, meleg ruhát is az otthontalanoknak. Bízunk benne, hogy a polgárok felajánlásának köszönhetően idén decemberben egy kicsit szebbé tehetjük a nehéz sorban élők ünnepét - mondta el Bakonyi Ferenc.

- A gyűjtés mellett idén szeretnénk kulturális programot kínálni a vendégeknek. December 11-re meghosszabított nyitva tartással készül a KMI, terveink szerint egy különleges tárlatvezetés is csábítja majd az adakozókat - tette hozzá Deák Nóra, a KMI vezetője.

Az ünnepi menüt a korábbi évekhez hasonlóan a Horváth Attila vállalkozó felajánlásának köszönhetően a Campus Étterem biztosítja majd.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!