Hírek

2017.08.31. 17:45

Iskolafoglaló a Lóriban - Így lehet a suliban is izgi a gólyatábor!

A DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületei már csütörtökön megteltek élettel. Az intézmény ugyanis házon belül oldotta meg gólyatáborát.

Balla Tibor

Ennek nem is kis jelentősége van, ugyanis ily módon a becsengetés napján nem egy idegen közegbe, épületbe nyitnak be vadidegen diákok és felnőttek közé, hanem egy viszonylag ismerős közeg várja őket.

Persze ezt nem poroszos módon kell elképzelni, bár már néhány helyen próbára tették tudásukat is, de mindezt oly módon, hogy ők is élvezzék. Az egyik ilyen feladat és helyszín egy szabadulószoba volt, ahol különféle logikai feladatok megoldása után lehetett továbblépni, hogy aztán ha megfelelő logikával fejtettek meg minden feladványt, helyesen használták a QR-kód olvasót, és a számzár nyitjára is rájönnek, megtalálják a földgömb alá rejtett teremkulcsot, és kijussanak a tanteremből.

A Lorántffy történetét is játékban ismerték meg Fotó: Ady Géza

Egy másik állomáson az iskola történetével kapcsolatos kérdésekre kellett egy számítógépes játékban válaszolniuk. Joggal merülhet fel a kérdés bárkiben, ha még csak most léptek be először az iskola kapuján, honnan tudhatnák a válaszokat. Nos, a megoldás egyszerű, előtte meghallgattak egy előadást a fontos tudnivalókról. Így már tudják, miért Lorántffy a Lorántffy, és mióta van kollégiuma.

Ebből ugyan még nem ismerték meg a suli épületét, de erre is gondoltak a gólyatábor szervezői. A népszerű Honfoglaló játék mintájára Iskolafoglaló játékot eszeltek ki, amely feladványainak megfejtéséhez lényegében be kellett járni az iskolát a titkárságtól a karbantartó műhelyig. A feladatok között volt ügyességi csakúgy, mint szelfikészítés egy pedagógussal, nem beszélve arról, amikor iskolalátogatási igazolást kellett beszerezniük Zsákos Frodónak. Egy logikai fejtörő segítette megismerni az intézményben oktató tanárok nevét, fizimiskáját.

A Lorántffy iskolában tegnap gólyatáborban ismerkedtek egymással, az épülettel és tanáraikkal az elsős diákok. Még az ebédjükről is maguk gondoskodtak, a tanárokkal, felsősökkel közösen készítették el a paprikáskrumplit.

A "kemény" feladatokkal teli délelőtt után közösen elfogyasztották a jutalomebédet. Nem is akármilyet, a tanárok és a közösségi szolgálatot teljesítő diákok "dobtak össze" az udvaron egy remek paprikáskrumplit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!