Hírek

2014.04.01. 13:25

Integrált ügyfélszolgálat

Dunaújváros - Április 4-én, pénteken 9 órai kezdettel, nyilvános ünnepségen adja át az új, okmányirodai funkciókat is ellátó dunaújvárosi kormányablakot.

Az eseményen részt vesz dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és dr. Galambos Dénes kormánymegbízott. Az eseményre minden érdeklődőt várnak. A Dunaújvárosi Járási Hivatalban kialakított kormányablak az egyik legnagyobb integrált kormányzati ügyfélszolgálat lesz Magyarországon - tájékoztatta lapunkat Csathó Barna, a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője.

A korábbi anyakönyvi hivatal átalakításával, teljes korszerűsítésével alakították ki, az Október 23. tér 1. szám alatt. Az új kormányablak alapterülete összesen 390 négyzetméter. Az építési beruházás összköltsége nettó 53 millió 746 ezer Ft, ebből nettó 19 millió 493 ezer Ft az európai uniós pályázati forrás. Az újonnan kialakított kormányablak épülete akadálymentesített, így a fogyatékkal élők számára is könnyen megközelíthető. Az egységes arculathoz hozzátartozik a kisgyermekek részére biztosított játszósarok, melynek elhelyezése az ügyféltérben történt. A mellékhelyiségek is akadálymentesítettek, valamint van akadálymentes fotobox is. A kormányablak országosan egységes arculatú. Új berendezéssel és korszerű technikai eszközökkel felszerelt, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű államigazgatási szolgáltatást tudjanak nyújtani az ügyfelek részére - emelte ki az előzetes helyszíni szemlén dr. Galambos Dénes kormánymegbízott.

A kormányablak osztályon jelenleg 39 fő dolgozik. Az ügyintézők, a megszokott okmányirodai ügyintézés mellett, a jövőben több mint 260 ügyben tudnak majd tájékoztatást adni, segítséget nyújtani nyomtatványok kitöltésében, elektronikus hozzáférésében, kérelmek átvételében, és továbbításában.

Az ügyfélfogadás hétfőtől péntekig, 8 órától 20 óráig tart, így a kormánytisztviselők kétműszakos munkarendben dolgoznak. A kormányablakban az ügyfélfogadás sorszámhúzó-ügyfélhívó rendszer segítségével történik. Előzetes időpontfoglalásra jelenleg interneten, az ügyfélkapun keresztül van lehetőség. Előjegyzés esetén a várakozási idő minimális. A postai befizetőhely kormányablakba költözése révén az ügyfelek a megszokott módon tudják a szolgáltatásokat igénybe venni.

A dunaújvárosi kormányablak megnyitása, 2011 januárja óta folyamatosan nagy az igény a kormányzati integrált ügyfélszolgálat államigazgatási szolgáltatásai iránt. Jól érzékeltetik ezt a statisztikai adatok:

2014. március 28-áig Dunaújvárosban 36 ezer 475 ügyfél jelent meg személyesen a kormányablakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!