Hírek

2014.10.02. 14:35

Ingyenes oltást kapnak

Dunaújváros - Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót, az egészségügyet érintő kérdésekről.

Gallai Péter

- A kormány az alapellátás, a felnőtt és gyermek háziorvosi praxisok finanszírozását megemelte, és elindult egy program, hogy fiatal, pályakezdő orvosok az üres helyeket be tudják tölteni. Erre jó példa a mai DH-ban megjelent, dr. Makkai Noémiról szóló cikk, aki az egyik dunaújvárosi körzetben kezdte meg munkáját - kezdte Cserna Gábor majd hozzátette: májusban a helyi orvosi kamara képviseletében megkereste több doktornő, s azt kérték, hogy az önkormányzat egészítse ki a praxisok állami alapfinanszírozását. Ezt év végéig megszavazta a közgyűlés.

Hangsúlyozta, hogy Dunaújvárosban minden tizenkettedik életévét betöltött lány ingyenes HPV, azaz méhnyakrák elleni védőoltásban részesül: - Az oltás lehetőség, nem kötelező.

Az elnök azzal zárta, hogy soha akkora összeg 300 milliárd nem állt rendelkezésre az egészségügy fejlesztésére, mint az elmúlt időben. Ennek részeként adják október 7-én a dunaújvárosi kórház négymilliárd forintos új szárnyát, de épült 22 mentőállomás, 60 pedig megújult, emellett 300 új mentőjárművet szerzett be az OMSZ.

Címkék#oltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!