Hírek

2015.03.05. 17:40

Ingyenes lesz az ebéd az óvodásoknak

Dunaújváros - A kormány átvállalja a kórházak adósságát, így a Szent Pantaleonét is. Ingyenes lesz az ebéd a három évtől kötelezően óvodába beíratott gyerekeknek. Elköltözik a Bánki a lelakott épületéből. Egyebek mellett ezek is elhangoztak a helyi Fidesz-elnök sajtótájékoztatóján.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor a Fidesz dunaújvárosi elnökeként tartott sajtótájékoztatót csütörtökön, de - ahogyan fogalmazott - fontosnak tartotta polgármesterként reagálni a PM sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt által elmondottakra. Cserna felhívta a figyelmet az önkormányzat közbeszerzési szabályzatára, amelyben az áll, hogy az uniós értékhatár alatti szerződéseket közgyűlési döntés nélkül írhatja polgármesterként alá, ám így is mindig kikéri a közbeszerzési munkacsoport véleményét.

- Ha Szabó Zsolt elolvasta volna a közbeszerzési szabályzatot, akkor nem megy ki a stadionhoz ilyen hidegben. Inkább a csapat miatt járjon ki ottani mérkőzésekre - hangsúlyozta a polgármester.

Majd Fidesz-elnökként említett meg számos információt. Átalakul a kórházi struktúra. A Szent Pantaleon önállósága megmarad - valamennyi kórház teljes adósságát átvállalja a kormány április elsejétől. Jelentős változások előtt áll a szakképzés. A gimnáziumok a megyei Klebelsberg központhoz kerülnek, az általános iskolák a járásihoz, a szakképzőket viszont a foglalkoztatáspolitikai államtitkár irányítása alá vonják.

A Bánki Donát Gimnázium igazgatója, Gyöngyössy Csaba mutatta tavaly, hogy az intézmény bejárata fölötti névtábláról lelopta valaki a betűket. Talán pótolni sem érdemes már a tanévből hátralévő néhány hónapra. Utána úgyis költöznek, mert ahogyan Cserna Gábor fogalmazott a sajtótájékoztatón: a főiskola üresen álló épületeiben működik majd a Bánki középiskola szeptembertől

Fotók: Ady Géza

Bölcs döntésként említette a fiatal demokraták helyi elnöke, hogy a Bánki és a DF együttműködési megállapodásának köszönhetően a szakközépiskola teljes egészében átkerül a főiskolára, az üresen álló PPP-s szárnyakban folytathatja tevékenységét szeptembertől.

A szociális juttatások változtak március elsején, ám az elnevezések és hatáskörök módosulása ellenére a szociálisan hátrányos helyzetűeket továbbra is ugyanúgy támogatják. A kormány legutóbbi döntése kedvezően érinti a kisgyermekes fiatal családokat: minden olyan kisgyermeknek, akinek három éves kortól kötelező óvodába járnia, ingyenes étkeztetést biztosítanak.

Végül Cserna Gábor ezúton is meghívta az újvárosiakat a március 15-én 10 órától a ´48-as emlékműnél tartandó ünnepségre, amelyen a Bartók művészei adnak műsort.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!