Hírek

2015.02.26. 15:01

Influenza: még sok a beteg!

Dunaújváros – Enyhül, de nem múlik: röviden így lehetne jellemezni a megyei influenza-járványt. Sokan betegek.

Pekarek János

2295-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az év 8. hetében Fejér megyében. Ez az előző heti adatokhoz képest 32 százalékkal volt kevesebb, mint az azt megelőző héten. Ez jó hír, azonban a százezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány még mindig 547 százezrelék: ami a járványos küszöbérték több mint három és félszerese – azaz az influenza-aktivitás még a magas tartományban van.

A legtöbb beteg Móron és környékén van, bár ott 33,5 százalékkal kevesebb volt a beteg, mint egy héttel korábban. A második helyet a betegek számában a dunaújvárosi népegészségügyi intézet területén élők foglalták el: itt még növekedett is a betegek száma korábbi héthez képest, igaz, csak fél százalékkal. A legnagyobb csökkenést, 48 százalékot Fehérváron és körzetében mérték. A megye egész területét nézve az utóbbi három hétben folyamatosan csökkent a betegek száma.

A 15-34 évesek között 10,4 százalékkal kevesebb a betegek aránya, mint egy héttel korábban volt. A többi korosztályban viszont növekedett a számuk. Különösen a hatvannál idősebbek között: 27,4 százalékkal. Móron egy óvodát be kellett zárni a sok beteg miatt. Három esetben mutattak ki influenza A vírust. A kórházakban marad a látogatási tilalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!