Hírek

2016.02.15. 15:31

Elhunyt Tuboly Tamás: Imádta a települését

Az adonyi Tuboly Tamás, aki állatorvosként, kutatóként (a sertések egyes vírusos betegségeivel, valamint a vírusos betegségek és az immunrendszer kapcsolataival foglalkozott) bejárta a világot, február 2-án 54 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dunaújvárosi Hírlap

Tuboly Tamás 1986-ban szerzett Budapesten állatorvosi diplomát, majd egy évet töltött az Országos Állategészségügyi Intézet immunológiai osztályán. 1987-től 2000-ig az MTA Állatorvos-tudományi Kutatóintézet munkatársaként, majd tudományos főmunkatársaként tevékenykedett. Ezután a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán a Járványtani és Mikrobiológiai Tanszéken oktatott, ahol egészen haláláig dolgozott 2012-től dékánhelyettesként is. Pályafutása során ösztöndíjjal 1990 és 1994 között és 1997 és 1999 között Kanadában folytatott kutatómunkát. De „vándorlásai" során mindig is hangoztatta, Adonyban van ő otthon és Adonyba szeret hazatérni. Vett is házat szülőföldjén, a ma már kisváros Adonyban.

A nemzetközi szinten is elismert egyetemi tanár, miután visszatért Adonyba, az alábbiakat nyilatkozta: „Korábban esténként mentem oda, ahol éppen laktam. Most már Ercsi környékén érzem, hogy hazaértem. Ezt nem lehet pótolni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!