Hírek

2006.06.26. 22:00

Idén is quotaugusztfesztquot

<b>Fúvóstalálkozó, borfesztivál és rockkoncertek</b>

Mórocz Zsolt

A programokért felelõs munkacsoport tagjai az uszoda tárgyalójában üléseztek, az idei augusztális tervezetérõl tárgyaltak. Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Népzenei, Fúvószenekar és Mazsorett Találkozót. 19-én este a Dózsa mozi elõtti téren lépnek fel a résztvevõk, és a Petõfi ligetben tartott 20-i ünnepség zenei kíséretét is õk szolgáltatják majd. Nem marad el a nagy csinnadrattával járó ébresztõ sem, bár a megszokott útvonalon némileg változtatva halad a zenekaraván, ugyanis az augusztális napjaiban borfesztivált is rendeznek a Városháza téren - bizonyára szintén sokak örömére. A hagyományoknak megfelelõen a Kiscsillag sörözõben a rock, a blues és a jazz mûfajok kedvelõit várják azon a hétvégén.
Dunaújváros és a térség alkotói mutatkoznak be azon a képzõmûvészeti kiállításon, amit szintén az augusztális kísérõrendezvényének tekintenek a szervezõk. Óvárosban augusztus 19-én, szombaton fotókiállítás nyílik majd, és ekkor adják át a Pro-Pentele kitüntetést is az arra érdemesnek. Este aratóbált tartanak a faluban, felelevenítve ezzel egy régi népszokást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!