Hírek

2017.04.04. 17:20

Fejér Megyei Diáknapok: a Pannoné a város díja

A hét végi, Székesfehérváron rendezett Fejér Megyei Diáknapokon ezúttal is remekeltek a dunaújvárosi középiskolások.

Szabó Szabolcs

A Pannon Oktatási Központ csapatának teljesítményét külön is díjazták. A vasárnapi gálával befejeződtek a Fejér Megyei Diáknapok, amelyen több mint ezer fiatal mérte össze tudását. Az összesített eredmények alapján az első öt helyen végzett iskolából négy székesfehérvári: a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium lett az első, a második a Vasvári Pál Gimnázium. A harmadik helyen a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a negyediken a Comenius Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium végzett. A dunaújvárosi küldöttség nagy örömére az összetett pontverseny ötödik helyét a Pannon Oktatási Központ szerezte meg.

Az összesített versengésben elért 5. helyezésével a Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola bezsebelte Dunaújváros Megyei Jogú Város nagydíját is.

A diákszínpadi előadások helyszíne a fehérvári Pelikán Kamaraszínház volt, a Pannon Oktatási Központ társulata is itt mutatta be Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című előadását
Fotó: Molnár Artúr/FMH

A megyei középfokú oktatási intézmények teljesítményét bemutató rangsor szerint a Pannon Oktatási Központ 57, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 40, a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 37, a Dunaújvárosi SZC Szabolcs Vezér Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 15, a Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégium 9, a Rosti Pál Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola 5, a Hild József Szakközépiskola 5, a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola 5, Pentelei Molnár János Mentálhigiéniés Általános Iskola és Szakképző Iskola 5 pontot szerzett.

Baráth Gyula, a Pannon nevelési igazgatóhelyettese a DH-nak elmondta:

- A Fejét Megyei Diáknapokra minden évben nagy izgalommal készülnek tanulóink. Az ilyen megmérettetések csillogtatják meg igazán számunkra is azt a kvalitást, amire méltán lehetünk büszkék. Ismételten bebizonyosodott, hogy kis közösségünkben számtalan tehetség lelhető fel. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint hogy az intézményi rangsorban, a 37 induló iskolából az 5. helyen végzett a Pannon Oktatási Központ kiváló csapata, a dunaújvárosi iskolákat tekintve pedig az első helyet szereztük meg. Kiemelendő, hogy idén először a Fejér Megyei Diáknapokat lezáró ünnepi gála műsorába is bekerült iskolánk, Gerendás Lili és Balla Bence közös produkciójával - fogalmazott Baráth Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!