Hírek

2016.03.06. 12:19

Hunyadisok hete - Számos érdekes és különleges program várta a diákokat

Perkáta - Az idei évben 25. alkalommal rendezték meg a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában a névadó tiszteletére összeállított Hunyadi-hetet. Tengernyi diákprogram...

Bogó Anikó

A február 26-án tartott megnyitón - a hagyományokhoz híven - az első osztályos tanulókat avatták az iskola diákjaivá. A külön erre az alkalomra írt eskü szövegének elmondása után a nyolcadikosok feltűzték az intézmény jelvényét kisebb társaiknak. A harmadikos tanulók Mátyásról, az igazságosról szóló mesével, valamint reneszánsz tánccal készültek, amelyeket a korhoz illő viseletekben adtak elő.

A harmadikosok műsora. Mesemondók Kraczmajer Kitti (b), Varga Noémi és Rácz Noémi
Fotó: Szabóné Fodor Orsolya

A névadó, vagyis Mátyás napja köré szervezett tanulmányi versenysorozat ideje alatt a gyerekek számos kihíváson vehetnek részt. A helyi pedagógusok tanulmányi versenyekkel várják őket, amelyeken természetesen a kiemelkedően teljesítők jutalmazása sem maradt el.

A hét zárására március 4-én, pénteken volt, amikor a frissen avatott elsősök mutatkoztak be műsorukkal társaik és szülei előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!