Hírek

2013.08.04. 22:00

Holdfényes fürdőzés a Fabó Éva uszodában

Dunaújváros - Nem először lehetett a holdfényben fürödni a Fabó Éva Sportuszodában, viszont első alkalommal volt Strandok Éjszakája.

Körmendi Erzsébet

Az idei nyár volt az első, amikor a dunaújvárosi uszoda csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség „Strandok Éjszakája” programjához, és Selyem József, a létesítmény vezetője egyértelműen azt mondja: jó kezdeményezés volt, megérte nyitva tartaniuk este tíz óra után is.

– Nap közben is sokan érdeklődtek az éjszakai lehetőség iránt, és az összesítésünk alapján azt mondhatom, hogy körülbelül százan fürödtek éjfél előtt a medencékben. Bizonyára ehhez hozzájárult az is, hogy az idei nyár egyik legforróbb éjszakája volt a pénteki. A kollégáimtól kapott információk szerint a vendégek fele ott maradt zárás után, a másik fele viszont kimondottan a Strandok Éjszakájára jött el késő este – hangsúlyozza az uszodavezető.

Bán Sándorné és Gulyás Győző nagyon jól érezték magukat az uszoda különleges éjszakai programján pénteken (Fotók: Ady Géza)

Tőle tudjuk, hogy a korábbi években rendeztek már éjszakai bulit az uszodában, ám az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis elsősorban a fiatalokat vonzotta, akik nem sportolási céllal keresték fel a strandot...

Hagymási Mirtill és Tímár Balázs is fürdőzött

A mostani éjszaka viszont más volt. Érdekességként említette, hogy nemcsak a felnőttek éltek ezzel a lehetőséggel: egy édesanya három gyerekével jött el, hogy különleges élmény legyen a kicsiknek a sötétedés utáni úszkálás a medencében. Tapasztalatokat is gyűjtöttek a szakemberek ezen az éjszakán. A visszajelzésekből ugyanis kiderült, hogy a látogatok szívesen vettek volna egy kis halk zenét, úgy kellemesebb lett volna az úszás. Ezt az észrevételt megszívlelve, legközelebb kipróbálják, mekkora az a hangerő, amivel még nem zavarják a Szórád, az Építők útja és a Görbe utca lakóinak pihenését. Elképzelhető, hogy a tesztre nem kell a vendégeknek egy évet várniuk. Ugyanis amennyiben marad a kánikula augusztus huszadikáig, akkor terveznek még éjszakai fürdőzést az uszodában, a strandok éjszakájától függetlenül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!