Hírek

2016.03.08. 20:14

Részben jó, részben rossz hírekkel szolgálhatunk Pecsét István ügyéről

Dunaújváros - Komoly összegek várhatók a közeljövőben Pecsét István javára. De van kérés, és egy rossz hír is...

Pekarek János

Részben jó, részben rossz hírekkel szolgálhatunk Pecsét István ügyéről. A súlyosan rákbeteg és különleges kínai gyógykezelésre gyűjtő fiatalember javára, ahogyan beszámoltunk róla, múlt héten pénteken este rendeztek nagysikerű gálaműsort és árverést a Bartók Kamaraszínházban. Ennek eredményéről szerdán sajtótájékoztatón számolnak be a színházban.

Addig is érdeklődtünk dr. Bozsits Attilánál, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi elnökénél, hogy hogyan áll az István javára már több mint hónapja megkezdődött gyűjtés?

A jó hír az, hogy az alapítvány számláján eddig 3 millió 960 ezer forint gyűlt össze Pecsét István gyógykezelésére. Egy külföldi internetes oldalon megindított gyűjtés során pedig angol fontban 1 millió 102 ezer forintnak megfelelő összeg gyűlt össze.

Bozsits Attila azt kéri minden gyűjtő helytől és intézménytől, hogy a náluk lévő pénzt ugyancsak fizessék be az alapítvány számlájára, hogy összegezni tudják.

Ha már tudják, hogy eddig mennyi pénz gyűlt össze, akkor lehetséges megtervezni a további stratégiát, jegyezte meg a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány elnöke. Bozsits Attila hozzátette: az időtényezőnek egyre fontosabb szerepe lesz napról napról. Pecsét István állapota ugyanis romlik, a fiatalember egyre rosszabbul érzi magát. Jó lenne minél hamarabb elindítani őt Kínába.

Ehhez az alapítvány , és híreink szerint a városi önkormányzat is megpróbál minden segítséget megadni. Reméljük, a város és környéke lakóinak segítsége időben jött...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!