11°
10°

Részben jó, részben rossz hírekkel szolgálhatunk Pecsét István ügyéről

Dunaújváros - Komoly összegek várhatók a közeljövőben Pecsét István javára. De van kérés, és egy rossz hír is...

Részben jó, részben rossz hírekkel szolgálhatunk Pecsét István ügyéről. A súlyosan rákbeteg és különleges kínai gyógykezelésre gyűjtő fiatalember javára, ahogyan beszámoltunk róla, múlt héten pénteken este rendeztek nagysikerű gálaműsort és árverést a Bartók Kamaraszínházban. Ennek eredményéről szerdán sajtótájékoztatón számolnak be a színházban.

Addig is érdeklődtünk dr. Bozsits Attilánál, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi elnökénél, hogy hogyan áll az István javára már több mint hónapja megkezdődött gyűjtés?

A jó hír az, hogy az alapítvány számláján eddig 3 millió 960 ezer forint gyűlt össze Pecsét István gyógykezelésére. Egy külföldi internetes oldalon megindított gyűjtés során pedig angol fontban 1 millió 102 ezer forintnak megfelelő összeg gyűlt össze.

Bozsits Attila azt kéri minden gyűjtő helytől és intézménytől, hogy a náluk lévő pénzt ugyancsak fizessék be az alapítvány számlájára, hogy összegezni tudják.

Ha már tudják, hogy eddig mennyi pénz gyűlt össze, akkor lehetséges megtervezni a további stratégiát, jegyezte meg a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány elnöke. Bozsits Attila hozzátette: az időtényezőnek egyre fontosabb szerepe lesz napról napról. Pecsét István állapota ugyanis romlik, a fiatalember egyre rosszabbul érzi magát. Jó lenne minél hamarabb elindítani őt Kínába.

Ehhez az alapítvány , és híreink szerint a városi önkormányzat is megpróbál minden segítséget megadni. Reméljük, a város és környéke lakóinak segítsége időben jött…

 

 


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
4
Baleset történt a Vasmű úton!
5
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
karmolt és harapott
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 27 perce
Szépüljön természetesen!
A kozmetikai termékekben készítése során gyakran használnak gyógynövénykivonatokat, hiszen szépítő, regeneráló hatásuk régóta ismert.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
hajnali edzés / 46 perce
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 54 perce
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László
megállapodás / 1 órája
Rekordösszegű kártérítés a Veszprémnek, Pálmarsson Barcelonába igazolt
Teszt / 1 órája
Melyik mustárt válasszuk a boltban?
Bűnért büntetést, szeretetért jóságot / 1 órája
A bűnözés hátterében járva – Beszélgetés Kovács Péterrel
MENYHÁRT FERENC ÉS ZSIROS MÁRIA
sporttöri / 3 órája
Kész csoda, hogy kilenc aranyat szereztünk az 1956-os olimpián