Hírek

2014.09.26. 18:35

Hivatalosan birtokba veszik a főteret

Dunaújváros - Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! országos programsorozathoz Dunaújváros idén is csatlakozott. Ám ezúttal dupla lesz az ünnep, hiszen nem csak Szent Mihály napját rendezik, hanem az új városközpontot és főteret is szombaton adják át.

Gallai Péter

Hosszú hónapok várakozása után szeptember 27-én szombaton immár véglegesen birtokba vehetik a dunaújvárosiak a teljesen megújult városközpontot, benne a leghangsúlyosabb elemmel, a főtérrel. Megnyitja kapuit a projekt részeként épült, hazai szinten egyik legmodernebbnek számító gyerekfoglalkoztató is, de koncertek, színpadi programok sokasága várja a kilátogatókat. Ugyanis az avatás a Szent Mihály napi eseményekhez kapcsolódik, amit országszerte ekkor rendeznek meg.

Lássuk a részletes programot. Reggel nyolckor zenés ébresztő a Dunaújvárosi Fúvószenekarral az új körforgalomban, tíz órától közönségtalálkozó lesz a város sportolóival, bemutatkoznak a klubok, szakosztályok. Délben a Vasas Táncegyüttes szórakoztatja a közönséget, ezt követően dunaújvárosi, illetve innen elszármazott művészekkel, színészekkel zenészekkel beszélgetnek a színpadon. A meghívottak: Lapis Erika, Kelemen Angelika, Torma Gábor Frenk , Mikuli Feri (Quimby), Szekeres András, Koszik Janka Virág. Utána a Móricz iskola diákjai adnak műsort, kettő órakor pedig következik a főtér ünnepélyes átadása, amit színes lufik felengedése, a fogyatékkal élők és segítőik flash mobja (villámcsődület) színesít majd.

Fotó: Ady Géza

Fél háromkor a My Way Dance School produkciója lesz látható, őket a Pannon Oktatási Központ kórusa, majd a No Control Dance Group követi. Délután négykor kolumbiai és latin táncok bemutatója jön a sorban, azután a Gárdonyi iskola táncművészeti tagozatos diákjainak és a MaxPain Sportegyesületnek a fellépése. Fél hatkor a Dunaújváros Big Band muzsikál, majd Kelemen Angelika és barátai zenélnek.

Háromnegyed nyolckor a Szent Mihály napi köszöntőt követően tűz és víz látványshowban gyönyörködhetünk a szökőkútnál, fél kilenckor a felső Duna-parton lesz a tűzgyűjtás a Vasas Táncegyüttessel, kilenckor lézerfény parádé a főtéren. Este negyed tízkor a Digitál ad koncertet, a sztárvendég Bruno Maccari, a programot Somló Tamás fellépése zárja.

A nap során lesz kézműves vásár, ingyenes játszóház a gyerekeknek, kisvonattal, ugrálóvárral, vízigolyóval. Az éhes és szomjas vendégeket kenyérlángos, kürtöskalács, bor- és páinkakóstoló várja.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! a közmédia országos programsorozatában idén minden második hazai település részt vesz, amelynek célja, hogy minél több elszármazott magyar térjen vissza a gyökereihez. Az eseményeket a közmédia egész nap követi, számos élő kapcsolással, többek között 14 órakor bejelentkezik Dunaújváros is, amikor a főtér ünnepélyes átadása kezdődik. A szombati műsorfolyamba az M1, a Duna World, valamint a Kossuth és a Petőfi Rádió is bekapcsolódik.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!