Hírek

2014.09.03. 15:05

Hirtelen áradt meg a Duna, de baj nélkül

Dunaújváros - Gyors és erős vízszint-emelkedés zajlik a Dunán szerdától. De meg sem közelíti a 755 centis csúcsot.

Pekarek János

Éppen szerdán érkezett egy gyors árhullám városunkhoz a Dunán - ám komoly baj nem lesz.

Mindenesetre látványosan emelkedik a vízszint a korábbi napok lassú és folyamatos apadása után.

Szerdán reggel még 191 centiméteres vízállás mutatott a hivatalos mérce Dunaújvárosnál - estére ugyanezen a mércén már 242 centiméterre, tehát több mint fél méterrel növekedett meg a folyam szintje.

Ötvenegy centiméter 12 óra alatt!

Fotó: Ady Géza

S mindez még folytatódik pénteken reggelig, ha nem is ilyen ütemben. Szeptember 5-én, a nap elején ugyanis 312 centiméterre várják a tetőzést ebben a hirtelen árhullámban. Viszont még aznap este egy centiméterrel csökkenni is fog a várható vízszint. S ez a tendencia, mármint a csökkenésé a rákövetkező napokban is folytatódni fog.

Szombaton reggel már csak 302 centimétert láthat a vízmércén az, aki kíváncsi a nagy folyam szintjére. Ennyi marad a sok esőből...

Szombat este pedig három méter alá, 286 centire csökken a szint, hogy vasárnap reggel 268 centiméteren állapodjon meg - plusz-mínusz 17 centiméteres lehetséges eltéréssel. Magasabban, mint a hét elején, de baj nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!