11°
10°

Szombattól tárt kapukkal vár a Nyitott Egyetem

Dunaújváros – Számos fontos esemény történt az utóbbi napokban a helyi egyetem életében. Megalakult a konzisztórium, szombattól tárt kapukkal vár a Nyitott Egyetem második féléve.

A hét elején megkezdte munkáját a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriuma. A testület Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját választotta elnökének. A minisztériumnak a testülettel az célja, hogy az egyetemeket összekösse a gazdasági-társadalmi környezetükkel. A Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriuma e héten hétfőn tartotta alakuló ülését. Mint arról lapunkban már több ízben is beszámoltunk, a testület tagjai: Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója és Zsoldos Ferenc, az MVM Paks oktatási vezérigazgató-helyettese, valamint dr. habil András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Mészáros Virág, az Egyetem kancellárja.Az egyetem szerdai tájékoztatóján elhangzott, szombaton két előadással indul az ősszel negy sikerrel bemutatkozó Nyitott Egyetem második féléve. Középpontban az informatika.

A Nyitott Egyetem őszi előadásait is sokan végezték el a Dunaújvárosi Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetem tájékoztatása szerint a hét elején megkezdte munkáját a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriuma.

A testület Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját választotta elnökének.

A minisztériumnak a testülettel az célja, hogy az egyetemeket összekösse a gazdasági-társadalmi környezetükkel. A Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriuma e héten hétfőn tartotta alakuló ülését.

Mint arról lapunkban már több ízben is beszámoltunk, a testület tagjai: Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója és Zsoldos Ferenc, az MVM Paks oktatási vezérigazgató-helyettese, valamint dr. habil András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Mészáros Virág, az Egyetem kancellárja.

A testület elsőként titkos szavazással, egyhangúlag választotta meg a konzisztórium elnökének Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját. A megbeszélésen szó esett az intézmény jövőjét meghatározó Intézményfejlesztési tervről, amely 2016-2020 közötti időszakra vonatkozóan tartalmazza az oktatás és kutatás fejlesztési irányelveit, stratégiáit, célokat és a legfontosabb határidőket és felelősöket.

Szó esett az erős anyagtudományi háttér vonatkozásában a K+F+I mellett megjelenő elektromobilitásról, valamint az egyetem inkubációs elképzeléseiről, melyben helyet kapna a KKV számára létrehozandó kooperációs tér is. Szerdán reggel az e héten szombaton ismét elinduló Nyitott Egyetem programjáról tartott sajtótájékoztatót az intézmény vezetése. A DH kérdésére Rajcsányi-Molnár Mónika elmondta, hogy az intézmény konzisztóriuma elfogadta az egyetem öt évre szóló fejlesztési tervét, amelyet a jövő hónap végéig a fenntartó minisztérium is véleményez majd.

A Nyitott Egyeteme második félévében az informatikáé a főszerep, a félév címadása pedig így szól: Kalandozások az informatika világában.

Az első előadás e héten szombaton várja az érdeklődőket, két előadással is:

1. A közlekedésbiztonság aktuális kérdései az ezredforduló után – előadó: Dr. Ágoston György. 2. Adatbányászat – előadó Dr. Buza Antal.


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
4
Baleset történt a Vasmű úton!
5
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
karmolt és harapott
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 32 perce
Szépüljön természetesen!
A kozmetikai termékekben készítése során gyakran használnak gyógynövénykivonatokat, hiszen szépítő, regeneráló hatásuk régóta ismert.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
hajnali edzés / 51 perce
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 59 perce
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László
megállapodás / 1 órája
Rekordösszegű kártérítés a Veszprémnek, Pálmarsson Barcelonába igazolt
Teszt / 2 órája
Melyik mustárt válasszuk a boltban?
Bűnért büntetést, szeretetért jóságot / 2 órája
A bűnözés hátterében járva – Beszélgetés Kovács Péterrel
MENYHÁRT FERENC ÉS ZSIROS MÁRIA
sporttöri / 3 órája
Kész csoda, hogy kilenc aranyat szereztünk az 1956-os olimpián