Hírek

2017.02.01. 16:37

Helyszínelés a temetőben: megint megrongálták a helyreállított sírokat

Dunaújváros - Alig telt el negyed év, ismét sírrongálásról vagyunk kénytelenek beszámolni. A hely ismét a nagyáruház melletti kistemető.

Balla Tibor

Amikor először megpillantottam a képeket, azt hittem, valaki tévedésből az októberi felvételeket halászta elő az internet feneketlen mélységeiből... Aztán látva a hótakarót a sírokon, már kénytelen voltam elhinni, hogy megismétlődött, aminek már először sem kellett volna megtörténnie. Ismét a földön hevernek a sírkövek a kistemetőben. Valaki megint nem bírt az erejével.

Palkovics Katalin, a temetőt üzemeltető Kegyelet Bt. ügyvezetője is értetlenül áll a történtek előtt. Még élénken élnek benne az októberi emlékek, amikor harminckilenc síremléket gyaláztak meg ismeretlenek a valójában már bezárt, de fizikailag el nem kerített temetőben. Ezúttal mi voltunk a rossz hír hozói, tőlünk értesült az újabb rongálásról. Nem volt túl vidám a reakciója. Azonnal autóba ült, és a helyszínre sietett.

Együtt keressük a megrongált síremlékeket. Az elsőt könnyen felleljük, a kápolna közvetlen közelében. Döbbenten tapasztaljuk, hogy ezt a sírt már októberben is megrongálták, és most is darabjaira tört a ledöntött kereszt. A sír tetején jól látszanak a hóban a lábnyomok. Vélhetően a tettesé, aki a legalább 46-os lábnyomokból következtetve nem igazán kistermetű. 

Palkovics Katalin már hívja is a rendőrség számát, akik biztosítják, hamarosan a helyszínen lesznek. Kis idő elteltével valóban meg is érkezik a járőrpáros, az ő segítségükkel megtaláljuk a másik ledöntött síremléket is. Mind a kettő a mellett a gyalogcsapás mellett van, amelyen átvágnak a nagyáruházból a város felé tartók. A temető üzemeltetője ismét feljelentést tesz, hamarosan érkeznek a helyszínelők. 

Régi gond már, hogy a nagyáruházból a temetőn átvágva közlekednek - azon a temetőn keresztül, ahol százévesnél régebbi sírok is vannak. A kérdéssel utoljára november közepén foglalkozott a közgyűlés.



Az októberi ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 2016 decemberében felfüggesztette az eljárást, mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható. 

Amennyiben az üggyel kapcsolatban újabb információk merülnek fel, illetve a rendőrség az elkövető személyére utaló újabb adat birtokába jut - a bűncselekmény elévülési határidejének lejárata előtt - folytatja az ügyben a nyomozást - mondta el Pápai Eszter, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság előadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!