Hírek

2013.10.14. 18:55

Ünnepel a Sándor Frigyes zeneiskola - 60 éve kezdődött az oktatás

Dunaújváros - Hatvan éve indult el a tanítás a város azóta országos hírűvé lett zeneiskolájában.

Szabó Szabolcs

Három rangos városi intézmény is fennállásának hatvanadik évfordulóját ünnepli az idei évben.

A Sándor Frigyes nevét viselő zeneiskola 1953. október 18-án kezdte meg később országos szinten is elismert oktatói, nevelői munkáját.

Az intézmény egykori és mai diákjai és pedagógusai ezen a héten közösen ünnepelnek és tisztelegnek a nagy elődök emléke előtt.

A jubileumi programsorozat hétfőn várostörténeti fotókiállítással és a növendékek koncertjével kezdődött.

Szerdán hangszerkiállítás és az egykori diákok közös fellépésével folytatódik az ünnepi hét, majd pénteken délután öt órától az intézmény pedagógusainak koncertje következik a Bartók színháztermében.

Az épülő város egy új kulturális-oktatási intézménnyel gyarapodott. Feladata pedig a művelt zeneértő és zeneszerető ifjúság kinevelése és annak képzése lett. Mint az azt elmúlt hat évtized remek eredményei is bizonyítják, e feladatot sikerrel abszolválta az intézmény. Hétfőn délután a Sándor Frigyes Zeneiskola fennállásának hatvanadik évfordulójára emlékeztek a Sándor Frigyes zenepedagógus, karmester és művészeti vezető nevét viselő házban.

Az ünnepi hetet köszöntő beszédében az intézmény igazgatója, Moravecz Attila elmondta, Dunaújváros neve mára összeforrt a Sándor Frigyes Zeneiskoláéval. A hagyományokat követve pedig jelenleg is sok sok tehetséges diák ismerkedhet meg a zenélés és a közös alkotás örömével a helyi zenepedagógusok munkájának köszönhetően

.Minderről élesben is meggyőződhettek az érdeklődők, hiszen a jubileumi hétre tervezett koncertsorozat a növendékek fellépésével nyitott. A produkciókat hallgatva biztosak lehetünk benne, felkészült utánpótlás pallérozódik a városi zeneiskolában. A növendékek koncertje után szerdán fél öttől már a régi diákok mutathatják meg ismét tudásukat. A névsor több mint csábító: Almási Endre, Balogh Bottyán, Baráth Bálint, Csuhaj-Barna Tibor, Gárgyán Zoltán, Gyalus Erika, Horváth Diána, Kaczander Orsolya, Kelemen Angelika, Kiss Melinda, Lázár Zsigmond, Lukácsházi István, Mezei László, Polónyi Ágnes, Szabó Attila, Szekeres István, Sztipán Orsolya, Teleki Gergő. Mindezt érdemes lesz a helyszínem meghallgatni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!