Hírek

2010.07.20. 02:29

Hat tonnányi élelmiszer

Rácalmás - Egy táskányi élelmiszer semmiségnek tűnhet. Ám él olyan háziasszony Rácalmáson is, aki örül annak, ha lesz miből mákos tésztát tennie a család asztalára.

Körmendi Erzsébet

- A képviselőtestület döntötte el, hogy kik kapjanak a főznivalóból - mondja Schrick István polgármester. - Kategóriákat határoztunk meg. Mindenek előtt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, aztán a rendelkezésre állási támogatásban, rendszeres szociális segélyben, időskorúak ellátásában részesülőkre gondoltunk. Harmadik helyre soroltuk az ápolási díjra, lakásfenntartási vagy közlekedési támogatásra jogosultakat és a közgyógyigazolvánnyal rendelkezőket. Utánuk az álláskeresők, álláskeresési ellátásban vagy munkanélküli ellátásban részesülők következtek.

Az említett négy kategóriába soroltaknak automatikusan kiosztották az élelmiszercsomagot, amely alig fért el egy táskában. A képviselőtestület ugyanis arról is döntött, hogy az alapítványtól kapott támogatást kiegészíti 100-100 kilogramm liszttel és cokorral, hogy minden csomagba jusson ezekből az alapvető élelmiszerekből. A kétféle liszten, cukron, több fajta tésztán kívül még például konzerv, müzliszelet is van a pakkban - a reklámtáska füle majdnem leszakadt, amikor megemeltük. A megmaradt, több mint 500 csomag vár még gazdára. A rokkant nyugdíjasok, nyugdíjas korúak, központi segélyben részesülők, gyesen lévők kérhetnek maguknak - családjuknak - belőle, amennyiben a jövedelmi viszonyaik nem érik el a testület által meghatározott minimum összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!