Hírek

2015.08.24. 16:40

Miniszteri oklevéllel ismerték el a Dunaferr iskola tevékenységét

Dunaújváros - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Balog Zoltán elismerő oklevéllel jutalmazta a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola közösségét kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként.

Körmendi Erzsébet

Az oklevelet Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár adta át ünnepélyesen Csapó Gábor igazgatónak.

A Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Dunaújváros legrégebbi, a városkörnyék legnagyobb középiskolája. A hat évtizedes múlt egyben azt is jelenti, hogy több tízezer egykori pályaválasztó diák a Dunaferr iskolában kapott egy biztos szakmát és ezzel biztos megélhetést a kezébe. Ma a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola az ország egyik legnagyobb középiskolája, ahol gépészeti, illetve villamos szakmacsoportos és rendvédelmi pályára előkészítő képzés folyik.

Csapó Gábor igazgató vette át a minisztériumi elismerést

Oktatni, tanítani, nevelni - ez a Dunaferr iskola hitvallása. És ennél egy picit több is. Folyamatos szakmai sikerek fémjelzik a hosszú évek során befektetett munkát. Országos versenyeken rendszeresen kiváló eredményeket produkálnak az iskola diákjai. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny évről-évre a Dunaferr sikereit hozza, a hegesztők, a forgácsolók, a szerkezetlakatosok minden évben ott állnak a dobogón, illetve a dobogó legtetején. De sikereket érnek el a tanulók a villamos terület érintő megmérettetéseken, rendészeti versenyeken is.

A sport fontossága megkerülhetetlen. Kiemelt helyen szerepel a labdarúgás, a kézilabda, de legalább ennyire fontos a mindennapos mozgás is. Az iskola sportegyesülete, a Dunaújvárosi Diák Sportegyesület rendszeresen koordinálja, támogatja a diákokság sportéletét, aktívan részt vállal az egészséges életmódra nevelésből. Rendkívül népszerűek a DDSE és a diákönkormányzat által szervezet egészség-és sportnapok, ahol nagyon sok és színes program teszi élményszerűvé a mozgást és az együtt létet.

A Dunaferr iskola büszke lehet együttműködő partnereire. Folyamatos, tartalmas, aktív kapcsolatot ápol a helyi rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a honvédséggel, a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a város meghatározó cégeivel is. A Dunaferr iskola az ISD Dunaferr Zrt. jóvoltából az ország egyik legjobban felszerelt tanműhelyében dolgozhat, a tanulók világszínvonalú gépeken sajátíthatják el választott hivatásuk alapjait.

Az iskola együtt él a környezetével, együtt lélegzik Dunaújvárossal. Az kevés lenne, hogy ha valami történik, akkor ott a helye az iskolának. A diákok, oktatók nagyon sokszor bebizonyították már, hogy nem beállnak a sorba, hanem a sor elején, új utat nyitva mennek legelöl. Évek óta Szemétszüret keretein belül tisztítják meg a város egyik legszebb, mégis időnként legszemetesebb részét, a Szalki-szigetet. Ugyancsak a Dunaferr név fémjelezi a Jószolgálati Otthon udvarán felépített Ability parkot, ami egészségkárosodott embereknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A diákok egy csoportja a közelmúltban infúziótartó állványokat készített és szerelt fel a Szent Pantaleon Kórház belgyógyászatára. A városi karácsonyi főtér díszítésében is meghatározó szerep jutott a vasas diákokra, különböző látványelemeket gyártottak a díszbe öltöztetett főtérre.

Apáti-Nagy Andrásné, a Kereskedelmi középiskola tanára a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Balog Zoltán minisztertől augusztus 20. alkalmából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!