Hírek

2015.03.19. 17:55

Harminchét témakörben döntött a közgyűlés csütörtökön

Dunaújváros – Harminchét témakörben döntött a közgyűlés csütörtökön. A Rockmaratonra viszont később térnek vissza, mert – bár városmarketing szempontjából fontos a fesztivál – még sok mindent kell egyeztetni.

Körmendi Erzsébet

A rendeletmódosítások között a képviselők azzal egészítették ki az étkezési térítési díjakat szabályozó helyi passzusokat, hogy az önkormányzati fenntartású közoktatási intézményekben egyedi kérelemre sem adnak lehetőséget a térítési díjak mérséklésére. Ami pedig a hátralékokat illeti: ha a tartozás nem haladja meg a hivatalos irat tértivevényes postaköltségének tízszeresét, akkor nem indítanak eljárást a hátralék behajtására. A Gazdasági Ellátó Szervezet kérésére a közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy a Móra iskola betöltse a megüresedett takarítói állását. A Bölcsődék Igazgatósága pedig egy szállító-rakodó dolgozót foglalkoztathat.

A város csatlakozott az Atrium Plusz projekthez, amelynek fő célja a meglévő szocreál építészeti örökség kulturális és gazdasági célú hasznosítása integrált megközelítéssel: szabadtéri városi múzeumok, skanzenek nemzetközi hálózatának létrehozásával és fejlesztésével, illetve dokumentációs központok kialakítása.

Pintér Attila, Besztercei Zsolt, Tóth Kálmán és Pintér Tamás is több témakörhöz hozzászólt. Fotó: Ady Géza

Kérelmeket is kedvezően bírált el a közgyűlés: a Peter Cerny Alapítványnak 600 ezer forintot, a Rudas-Alapítványnak 300 ezer forintot, a Csontvelő-Transzplantáció Alapítványnak 50 ezer forintot, a Muzsikáló Fiatalok Alapítványnak 120 ezer forintot szavaztak meg a képviselők.

Alapító okiratok módosítása után hozzászólás nélkül fogadták el a testület tagjai a DV N Zrt. és a Vasmű út 41. Kft. múlt évi beszámolóját, a vízi közmű rendszer beruházási tervét. Rácalmás önkormányzata benyújtotta a Hankooknál lévő 6-os úti körforgó idén elkészült új, ötödik ágának pénzügyi elszámolást, amit szintén elfogadtak.

A Petőfi iskola főbejáratánál lévő híd helyreállításával a DVG Zrt.-t bízta meg a közgyűlés, azzal a polgármesteri megjegyzéssel, hogy jó lenne ha még szeptember előtt elkészülnének a szükséges munkákkal. Az időtényezőt Szabó Zsolt hozta szóba, aki kérte, az ilyen halasztást nem tűrő ügyeket legközelebb sürgősséggel tárgyaljanak, amivel Cserna Gábor is egyetértett. Gál Roland, a körzet képviselője viszont azt mondta: egy napot sem késlekedtek, azonnal elkezdődött a tervezés és a statikai vizsgálat, nap, mint nap foglalkoznak a híddal.

DVG-s és Dunanett-es keretszerződések elfogadása után támogatták az önkormányzat balatoni üdülőjének felújítását. A DPASE és a DPASE Kft. támogatásból szeretné fejleszteni a volt vidám park területén lévő sportcentrumot. Besztercei Zsolt a radari sporttelepet megfelelőbb helyszínnek tartja focipályák létesítésére, mert a vidinél a véderdőt is érintik a tervek. A hozzászólás ellenére a közgyűlés biztosította a pályázati önrészt. Tóth Kálmán két képviselői indítványa közül egyik sem kapta meg a szükséges támogató szavazatot. Pintér Tamás ifjúsági önkormányzatot szeretett volna létrehozni, ám ezzel sem értett egyet a többség, mivel szerintük jól működő diák önkormányzata van a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!