Hírek

2013.06.27. 17:17

Hangulatos kezdés a Mezőfalvi Vigasságokon

Pingpongosok versenyével és jurtaállítással elkezdődött a háromnapos nagy vigadalom Mezőfalván. Bőséges lesz a program – várják a vendégeket!

Körmendi Erzsébet

A ma délutáni pingpong derbi laza felvezetése volt a háromnapos vigasságnak, amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg Mezőfalván. Az asztaliteniszezők a Kiss Kálmán Művelődési Házban kezdtek, közben a Bolondvár helyett a Páskom réten felállították a jurtát, ahol nomád életformával várják a vendégeket pénteken délutántól. A mezőfalviakon és ismerőseiken kívül a két testvértelepülés, Kisújfalu és Herzogsdorf küldöttsége is tiszteletét teszi a programon. A partnerek a szombati labdarúgó meccseken is megmérkőznek a vendéglátókkal. Ráadásként jeles esemény is lesz: Herzogsdorf és Mezőfalva polgármestere szombaton, a vigasságon írja alá a partneri okmányt a lakók jelenlétében.

De kanyarodjunk vissza egy mondat erejéig a pénteki naphoz, mert – főként az estét – sokan várják: a nomád „faluba” délután fél ötkor indulnak a túrázók, a rock-est pedig 19 órakor kezdődik az iskola udvarán Rudán Joe-val és Lord-bulival.

A vigasságok fő napja szombaton lesz. A focipályán és az iskola udvarán egyaránt reggel kilenc órakor kezdődnek a programok. Az előbbi helyszínen labdarúgó mérkőzések kezdődnek, az utóbbin a főzőversenyre melegíthetnek. A gyerekeket délelőtt kézműveskedés, tűzoltó akadálypálya várja, a civilek kerekasztala 11 órától délig tart.

A rendezvény 13 órai hivatalos megnyitója után gazdag lesz a színpadi kínálat: nótaműsor, a partnertelepülések fellépése, díjátadások (Mezőfalváért kitüntetés, főzőverseny és borverseny díjazottjai), konga-show, mezőfalvi csoportok fellépése, közönség Ki mit tud? karaoke a színpadon.

Este három koncert koronázza a napot: elsőként Vastag Tamás lép színpadra, utána a Budapest Bár nótáira bulizhatnak, majd a Rock-Box zárja a háromnapos vigasságot.

Fotó: Horváth László

Horváth Béla nyugalmazott történelem tanár, főszervező, Gyetvai József, Gyetvai Emese és Maár Attila az elkészült jurta előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!