Hírek

2016.05.23. 18:50

Hamisított múlt

Dunaújváros - Nem mindennapi tanár tartott órát az elmúlt héten a Pannon Oktatási Központban. Két tanóra erejéig dr. habil Hahner Péter történész, tanszékvezető egyetemi docens mesélt érdekesnél érdekesebb témákról.

Balla Tibor

Hahner Péter történészi tevékenysége eredményeként megírt közkeletű könyvei okán szerzett hírnevet. Megjelent kötete többek között a Kennedy-gyilkosságról, a Vadnyugatról, az USA elnökeiről, vagy a Bastille bevételéről, a de a legnagyobb ismertséget a 100 történelmi tévhit - avagy amit biztosan tudsz a történelemről - és mind rosszul tudod... címet viselő kötet hozta számára. Előadása zömében erre épült.

Dr. Hahner Péter izgalmas előadásában sok tévhitet oszlatott el

Lendületes, vetítéssel bővített bemutatójában olyan közkeletű tévhiteket oszlatott el, amiket mindannyian hallottunk. Például, hogy Néró gyújtotta fel Rómát. A császárról sok rosszat lehet mondani, de abban ártatlan, hogy egy éjszaka tűz ütött ki a Circus Maximus mellett. Többek közt cáfolta azt is, hogy a Szent Koronát a pápa adta Szent Istvánnak, hiszen azon olyan történelmi személyiségek arcképe látható, akik jóval később éltek Istvánnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!