Hírek

2017.07.27. 17:50

A haltelepítés már megvolt! - Szombaton horgászverseny és halászléfőzés

Minden jel arra mutat, hogy idén is nagy siker lesz a horgász-, halászlé és halfőzőverseny a dunaújvárosi kempingben és a szabadstrandon, amelyet kisebb fesztivál keretében szombaton rendeznek meg.

Pekarek János

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a tavalyi, első rendezvénynél nem lesz rosszabb!

A halak ott lesznek, ez már biztos: csütörtökön délelőtt öt mázsa, másfél és két kiló közötti súlyú piaci pontyot telepítettek a szabad strand öblébe a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület megrendelésére. A szombaton reggel hatkor kezdődő II. Dunaújvárosi Horgász-, Halászlé- és Halfőző Versenyre való tekintettel a telepítés időpontjától a verseny végéig, azaz szombaton délután egy óráig horgászati tilalom lép életbe a szabadstrand öblében. Cserébe a verseny után a horgászrendtől eltérően, annál nagyobb szabadsággal lehet majd ott horgászni: rögtön három halat vihetnek majd haza a horgászok, akik éjszaka is horgászhatnak. Nem úgy, mint a kikötői öbölben, ahova ugyancsak öt mázsa pontyot telepítettek csütörtökön: ott nem lesz tilalom, viszont egy hétig csak nappal és csak napi két halat foghatnak, tudtuk meg Somfai Rezsőtől, az egyesület elnökétől.

A halőr mutatja, mekkora pontyokat telepítettek

A műsor is élvezetesnek ígérkezik. A színpadon a díjátadó után, 13 óra 45 perctől muzsikál majd Ráduly Attila prímás és zenekara, mégpedig magyar nótákat, csárdásokat, klasszikus zeneműveket és közönségslágereket. A zenekar tagjai Mága Zoltán brácsás, Burai József bőgős, Horváth Elemér segédprímás és Dombi János, Patyó a cimbalomnál. Fellép a pentelei Kéknefelejcs együttes, a dunaújvárosi fúvószenekar, a Spartan Cheerleaders, "Fehérvár hangja": Barkóczi Gyula, és az Unique együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!