Hírek

2011.07.01. 02:28

Hal- és vadételek - önöktől

Székesfehérvár/Szombathely - A napokban zárult le a Pannon Lapok Társasága következő, negyedik szakácskönyvébe szánt receptek versenye.

PLT

A sárbogárdi Hüvely Istvánné Sallai Valéria stílszerű ajándékot kapott, hiszen egy háztatrtásba mindig jól jön néhány új kés, főleg, ha azok speciális feldolgozásra is alkalmasak. Valéria a férjével érkezett a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségébe, s kicsit szégyenlősen mesélte el, hogyan járt, amikor ajándék szakácskönyvünket nyerte el a hagyományos ételek receptversenyén. Akkor telefonon hívtuk, mert azt hitte, ez is valami átverés - letette a telefont. Ám a családdal megbeszélték, hogy a Fejér Megyei Hírlap nem olyan , s bizonyságul örömmel vette kézbe a postán küldött könyvet. Most pedig személyesen is megismerkedett a szerkesztőséggel a hölgy, aki mindenben vállalkozó szellemű, nemcsak a főzésben. A negyven éve házasságban élő pár több üzletet működtet, felneveltek három gyermeket, s a lányos alkatú nagymama szívesen süt-főz öt unokájának is. Szereti a növényeket és a szép szőnyegeket. A szalonnával spékelt fácánsült az egyik specialitása, de a nyulat, őzet, szarvast, vadkacsát is nagyszerűen készíti el - árulta el férje.

A halfőző bográcsot Püllerné Dominek Ilona sárvári olvasónk nyerte. - Nagyon boldog vagyok, még soha nem nyertem semmit - lelkendezett, amikor a Vas Népe szerkesztőségében átvette az ajándékát Halmágyi Miklós főszerkesztőtől. - Annak is örülök, hogy ez másfajta kondér, mint ami nekünk van, így remek hallevet főzhetünk majd benne. Ilona a készülő szakácskönyvbe két-két vad- és halétel receptjét küldte be, de nem ismeretlen a korábbi szakácskönyveinket forgatók előtt, mert a Hagyományos ételek című kötetben is szerepel két receptjével.

- Az édesanyámtól kaptam egy régi szakácskönyvet, abból tanultam az alapokat , de mindig variálok a recepteken, főleg a fűszerezésre helyzve a hangsúlyt. A férjemtől, aki a megismerkedésünk előtt Svájcban élt, sokat tanultam, ő mindig azt mondja: a kevesebb a több! Sok olyan fűszert is használok, amit korábban nem ismertem.

Ilonáék gyakorta grilleznek, bográcsoznak a kertben, ahol egyébként részben megtermelik a finom zöldségeket.

A Hal- és vadételek könyve szeptemberben jelenik meg, de néhány napja már kapható sorozatunk harmadik kötete, a Könnyű nyári ételek könyve, ezt szintén olvasóink receptjeiből állítottuk össze. Keressék ügyfélszolgálati irodáinkban és kézbesítőinknél!Már kapható a Könnyű nyári ételek könyve, sorozatunk harmadik kötete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!