Hírek

2016.07.15. 18:40

Felfűtik a II-es számú nagyolvasztót

Dunaújváros - Pénteken hagyományteremtő módon új helyszínen, a Vasmű téren nagy családi program várta a vasműs családokat a II. számú nagyolvasztó indító ünnepségen . Elismerések, pazar program, tűzijáték.

Körmendi Erzsébet

A hat és fél évtizeddel ezelőtt megálmodott integrált acélgyártás alapja a folyékony fázis, amely a nagyolvasztók nélkül nem létezhetne. Két évvel ezelőtt az I. számú, most pedig a II. számú nagyolvasztó lépett, illetve lép be a termelésbe. Már javában tart a kohó felfűtése, amelynek üzembehelyezése rég várt esemény. A klasszikus ünnepélyes avatásra e hónap végén kerülhet sor.

A kohó sikeres átépítése azonban nem jöhetett volna létre a dolgozók, a vállalatvezetés és a kivitelezők összehangolt, eredményes munkája, valamint a vasműsök áldozatvállalása nélkül. Ennek tiszteletére hagyományteremtő módon az elismerések átadását is tartalmazó protokoll mellett gazdag program várta az éjszakába nyúló eseményen a dunaferres családokat.

A Borovszky-díjat Cseh Ferenc a nagyolvasztómű gyárvezetője, a Dunaferrért-díjat pedig dr. Farkas Ottó professzor emeritus kapta.

Rendhagyó díszlettel a háttérben, a Vasmű főkapuja előtt felállított nagyszínpadon lépett fel a mezőkövesdi Matyó Néptáncegyüttes

A Csík zenekar koncertje alatt szépen benépesítették a vasműsök a Dunaferr főkapuja előtti hatalmas területet: a színpad előtt tapsoltak, énekeltek, illetve a parkolóban és körötte az úttesten felállított a sörpadok mellett ültek, falatoztak, beszélgettek. A remek zenei ráhangolódás után Evgeny Tankhilevich, a Dunaferr cégvezetője mellett Gyerák Tamás, a Dunaferr főmérnöke, az acélmű gyárvezetője, dr. Sevcsik Mónika HR-RMS igazgató, Mucsi Zoltán a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke lépett a színpadra, hogy köszöntsék az II-es kohó átépítése során kimagasló teljesítményt nyújtókat. Evgeny Tankhilevich magyarul üdvözölt mindenkit a kohóindító ünnep alkalmából. Mint mondta: „Kijelenthetjük, a Dunaferr újra teljes erővel működik!” Majd a szavaival élve: nem vesztegette hosszú beszéddel az időt, hiszen a zenéről, a táncról, a közös együttlétről szólt a tegnapi kohóünnep. Jó szerencsét! – köszönéssel zárta szavait.

A díjátadások felemelő pillanatai következtek. A Dunaferr legrangosabb kitüntetését, a Borovszky-díjat idén Cseh Ferenc, a nagyolvasztómű gyárvezetője vehette át, akinek a méltatásában saját gondolatát is idézték, amely szerint: „A nagyolvasztó olyan, mint egy érzékeny nő!”. Majd Evgeny Tankhilevich lepte meg a kitüntetettet azzal, hogy élcelődve szaván fogta a gyárvezetőt, miután elmesélt egy történetet.

A kiváló gyárvezető ugyanis korábban azt mondta a cégvezetőnek: „Főnök, ha átépíted az I-es kohót, óriási bulit rendezek!” „És ha mindkettőt átépítem?” – kérdezett vissza a cégvezető. „Akkor bármit kérhetsz!” – hangzott a válasz, ahogyan Tankhilevich mesélte, és mivel bármit kérhetett: „Énekelj egy dalt!” – mondta. Cseh Ferencet nem kellett biztatni, mert segítője is akadt, ugyanis Fásy Ádám lépett mellé a színpadra, és ketten rázendítettek a Megkötöm lovamat... csodás nótára. Az alaphangulat ezzel adott volt, és utána is hasonlóan, barátságos kézszorításokkal, gratulációkkal folytatódott a díjátadás. Majd a hivatalos program után ismét a felhőtlen ünneplés, a kikapcsolódás uralta a teret: láthattuk a Matyó Néptáncegyüttest, valamint késő estig fellépett még Fásy Ádám, az Apostol, a Dolly Roll,  Kökény Attila, Varga Viktor... Nagyon kellemes este, remek kohóindító ünnep volt!

Díjat, illetve elismerést vehettek át

A Dunaferr legrangosabb kitüntetését, a Borovszky-díjat idén Cseh Ferenc, a Nagyolvasztómű gyárvezetője érdemelte ki. Egyetemi oktatói és tudományos pályafutásának elismeréséül az ISD Dunaferr Zrt.-ért díjat vehette át dr. Farkas Ottó professor emeritus.Az ISD Dunaferr Társaságcsoport Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesül Miklós István kohómester. Az ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója elismerést kapott a nagyolvasztótól: Titz Imre, a termelésvezető, Mérges László üzemvezető, Nagy Gábor főolvasztár, Garbacz Gábor csőszerelő. Nagyolvasztómű Elismerő Oklevelét vehet át Fekete Gábor lakatos hegesztő. Továbbá Elismerő Oklevélben részesült az energiaellátó rendszer modernizálásáért az ISD Power Kft. két dolgozója, Nagy Attila fűtéshálózati termelésirányító és Bak Tibor diagnosztikavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!