Hírek

2011.09.22. 08:29

Ha óvod, mosolyog...

Dunaújváros - Kiállítás előtti pillanatok: Erdővédő rajzpályázatunkra beküldött gyermekalkotásokat próbálunk összefoglalni statisztikailag, és felvillantani képileg.

Pekarek János

Nem lesz hiábavaló...

Némi nyári szünet után, és egy várhatóan nagysikerű kiállítás előtt közöljük, hogy az Erdők Nemzetközi Éve (2011) alkalmából gyerekeknek, azaz óvodásoknak és kisiskolásoknak kiírt, s közkívánatra meghosszabbított, Erdővédő Rajzpályázatunk véget ért.

Dunaújvárosból és környékéről hat iskola alsó tagozatosaitól, négy óvodából és egy klubból érkeztek alkotások címünkre. Összesen hatvankilenc kép.

Túlnyomó többségükben színes ceruzarajzok, egy-két akvarell (vízfesték), valamint pasztell kréta. De akadtak montázsok is.

A résztvevő intézmények felsorolása következik.

Dunaújvárosi Óvoda: Aprók Háza, Duna-parti, Zrínyi Miklós utcai egység. Nagyvenyim, Nefelejcs Óvoda. Nagykarácsony, Kézműves Klub.

Iskolák: Dunaújvárosból az Arany János, Dózsa György, Gárdonyi Géza, Petőfi Sándor, Vasvári Pál iskolák. Perkátaáról a Hunyadi János Általános Iskola.

Pályázatunk kiírása szerint csak a témához (értsd: az erdők védelméhez) kapcsolódó alkotással, és csakis kézzel készített művel, A3 vagy A4 méretben lehetett részt venni a versenyben, mégpedig pályázónként 1-1 darab munkával. Ezt aztán (ha szabad így fogalmaznunk) alkotótársaink odáig fejlesztették, hogy csoportosan készített művekkel is jelentkeztek.

A pályamunkákat, ahogyan ígértük, kategóriánként díjazzuk és kiállításon is bemutatjuk. Külön-külön díjat kapnak az óvodás illetve a kisiskolás alkotók, valamint az online szavazás helyezettjei, és a közönségdíjas alkotók is.

A fő díj kategóriánként egy csoportos belépő a veszprémi állatkertbe. A 2. díj (ugyancsak kategóriánként) tízezer forintos társasjáték ajándékcsomag. A 3. díj ötezer forintos könyvcsomag.

A nyerteseket, e hasábokon túl, elektronikus levélben, telefonon, és az újság online oldalán (www.dh-online.hu) tájékoztatjuk a díjátadás pontos időpontjáról és helyszínéről.

Addig is elmondhatjuk, hogy a városból és környékéről beérkezett hatvankilenc alkotással bízvást nyertünk mindannyian - és most elegendő csak visszautalnunk nyitó képünkre!

No és: „Ha óvod, mosolyog az erdő!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!