Hírek

2010.06.22. 10:13

Ha nyár, akkor remek programok

Ha az idő kivirul, talán többen ellátogatnak a nyári programokra is: Baracson táncra perdülnek Szent Iván éjjelén, "kolbászból lesz a kerítés Iváncsától Adonyig”a hétvégén, Dunaföldváron folklórfesztivál várja az érdeklődőket, lassan megkezdődik a soproni Volt Fesztivál is, s nem utolsó sorban vigyázat, mert Dunaújvárosba jön a vadnyugat!

Dunaújvárosi Hírlap

Táncra perdülnek Szent Iván éjjelén...

Idén a Faluház melletti téren gyűlnek össze a baracsiak június 25-én, pénteken 17 órától, hogy hatalmas tüzek mellett ünnepeljék Szent Iván éjjelét. A tűzgyújtás tervezett időpontja 21 óra – utána lesz a nagy esemény a tűzugrás, amellyel a párok megerősíthetik köteléküket. A rendezvényt a Baracsi Nagycsaládosok Egyesülete szervezi.


Vigyázat! Jön a vadnyugat

A vaskos hagyományokhoz híven az idei szünidőben is folytatódik a Munkásművelődési Központ színházi sorozata Dunaújvárosban. Elsőként a Szegedi Miniszínház társulata látogat az MMK-ba június 24-én, csütörtökön délelőtt tíz órakor. A szegedi társulat egy valódi gyerekdarabbal kedveskedik a közönségnek. A Vigyázat, vadnyugat! egy különös westernkalandot tár az érdeklődők elé. Izgalom, veszély és tömény humor egyben.


Lovasnapok

„Kolbászból lesz a kerítés Iváncsától Adonyig” a hétvégén, ugyanis június 25-26- 27-én lovas-és gasztronómiai napok, valamint Adonyi Kulturális Fesztivál várja az érdeklődőket a Dunaparton. Fogathajtással és díjhatással kezdődnek a programok pénteken. Szombaton a Maraton hajtással párhuzamosan gasztronómiai és színpadi előadások, koncertek szórakoztatják a vendégeket. Az akadályhajtás vasárnap lesz, amit szintén gazdag kulrális kavalkád kísér. A háromnapos esemény zárása, a fogathajtó verseny ünnepélyes ereményhirdetése 17 órakor lesz. 


Folklórfesztivál Dunaföldváron 

Június 24-én, csütörtökön kezdődik a XVIII. Duna Menti Folklórfesztivál, amelynek egyik központja Dunaföldvár lesz. Csütörtökön 17 órakor Nagy Gáborné polgármester fogadja a külföldi együttesek delegációit a városháza dísztermében. 19 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, majd 20 órától baráti találkozó a fellépőkkel a várudvarban. Ennek keretében lengyel est és táncház várja az érdeklődőket az ingyenes programon. A június 29-ig tartó, több települést érintő rendezvény részletes programja a www.tmamk.hu oldalon a fesztivál menüpont alatt olvasható.

 

Mindenhol jó, de legjobb Sopron

Kereken nyolc nap múlva, június harmincadikán indul hazánk második számú szabadtéri könnyűzenei seregszemléje a soproni Volt Fesztivál. A leginkább csak „kis Szigetként” emlegett tömegrendezvény számos téren már túlnőtt kissé unalmassá váló nagy elődjén. A soproni felhozatal évek óta konkurál a Szigettel. A nagyszínpadon idén június 30. és július 4. között tiszteletét teszi Billy Idol, az angol Massive Attack, és az utánozhatatlan The Prodigy. A hazai menők közül természetesen ott lesz mindenki, az Omegáéktól a Hétköznapi Csalódásokig. A megszámlálhatatlan zenés parádé mellett kulturális- és sportprogramok is várják a fesztiválozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!