Hírek

2014.02.16. 13:55

Schirilla György öt percet úszott a 3 fokos Dunában

Dunaújváros - Négygyerekes családapa vetette magát a Dunába szombaton a hajóállomásnál - majd kimászott.

Pekarek János

Huszonhét évvel ezelőtt Schirilla György édesapja úszott itt a Dunában: akkor sokkal hidegebb volt, mint most szombaton. A víz három, a levegő tízfokosnak bizonyult, és az élénk szél még hidegebbé tette, nem beszélve a félméteres hullámokról.

Szóval, nem akadt követője Schirilla vállalkozásának, de több százan voltak kíváncsiak az attrakcióra a partról.

Schirilla, aki március 23-án tölti be 53. életévét, Tahitótfalun él, sokat fut, jógázik, és úszik a Dunában, télen-nyáron. Bevallása szerint ez, és a pozitív gondolkodás segíti a felkészülésben.

A Szalki-szigeti volt kompkikötőnél szállt végül csónakba Schirilla, búvárok és mentők kíséretében, majd a kempinggel egy magasságban, a parttól ötven méterre vetkőzött fürdőnadrágra, és nyakában egy mentést segítő jelzőszalaggal ereszkedett a vízbe délután három óra tíz perckor. Öt perc múlva lábalt ki a folyamból a kompra vezető úton, a szalagra panaszkodva, ami majdnem megfojtotta. De még ekkor is az egészséges életmódot, a sportot hirdette: aki elhagyja magát, azt mások is elhagyják, aki törődik magával, azzal mások is törődnek!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!