Hírek

2017.08.16. 18:20

Gyűlnek már az adományok! - Tanszerakció, játékfesztivál, jubileum!

Idén is játékfesztivállal zárja be a nyarat, és indítja el a tanévet augusztus 22-én délelőtt az Útkeresés Segítő Szolgálat.

Balla Tibor

Az idei alkalom azonban egy kicsit eltér az évente megszokottaktól, ugyanis ebben az esztendőben ünneplik a családsegítő központként indult intézményük fennállásának harmincadik évfordulóját. Idén kicsit többet szeretnének adni.

Kissné Fekete Éva intézményvezető elmondta, igyekeznek emlékezetessé tenni ezt az alkalmat. Olyan meglepetés feladatsorokat állítanak össze, amikkel aranytallérokat lehet gyűjteni. Akinek sikerül harmincat gyűjtenie, annak ajándékkal kedveskednek.

Kissné Fekete Éva, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője Fotó: AG

Kissné Fekete Éva az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője elmondta: augusztus 22-én egész délelőttöt betöltő nyárbúcsúztató fesztiválra készülnek, ahol a hagyományos játszóházi programokat, meg egy nagy trambulint kínálnak, mindezt megtoldották az aranytallért gyűjtő feladatokkal, amellyel ajándékokhoz lehet jutni. Arra fókuszáltak, hogy minden életkorú gyermek jól érezhesse magát. Lesznek ügyességi játékok, csillámtetoválás, arcfestés, sorversenyek, konzervdoboz-piramis döntés, gólyalábazás, mocsárjárás is, a legnagyobbakat társasjátékkal, az egészen kicsiket játszósarokkal várják, hogy a többgyerekes családok különböző korú gyermekei se unatkozzanak. Bárkit szívesen látnak az ingyenes rendezvényen.

A tavalyi játékfesztivál is nagyon sikeres volt, így könnyebb elindulni a tanévre Fotó: ZsE

Fél tizenegyig csak a felhőtlen játékról szól majd a program, akkor viszont áttérnek majd az iskolaszer-adománygyűjtő akciójuk legszebb és legfontosabb részére, amikor a szülők a gyerekekkel közösen választhatnak az beérkezett adományokból. Ha mindez véget ér, a Violin művészeti iskola és a dunaföldvári Gamela orientális tánccsoport bemutatóit élvezheti a közönség.

Árgyelán Anikó és Halász Máté segédkeznek az eddig összegyűlt adományok szortírozásában Fotó: Ady Géza

Arra a kérdésre, hogy hogyan áll a tanszeradományok gyűjtése, az intézményvezető mosolyogva válaszolja, hogy: - Jól áll. Az utóbbi két hétben nagy lendületet vett a gyűjtés. Sok felajánlás érkezett a családoktól, illetve nagy örömömre kaptunk a vállalkozásoktól is. Voltak olyan kereskedelmi vállalkozások, amelyek maguk is gyűjtést szerveztek, és annak eredményét is behozták. Szerencsére olyan tanszereket kaptunk, amik jól oszthatók. Füzeteket, tolltartókat, színes ceruzákat, festékeket. Biztosan tud majd minden család olyat választani, amire szüksége van. Érkeztek be tornaruhák, ünneplőruhák, ami külön öröm számukra, hiszen ezeket a gyerekek gyorsan kinövik, és meglehetősen drágák.

Természetesen soha nincs elég adomány, ezért még várnak a feljebb soroltakból, illetve minden olyan apró taneszközöket, mint a korongok, vonalzók, különféle fejlesztő eszközök, amiket csak egy darabig használnak.

Tavaly 200 gyerek jött el a rendezvényükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!