Hírek

2017.02.26. 15:27

Dunán innen, Dunán túl - Ötven kilométert is lehetett gyalogtúrázni!

Dunaújváros - Több mint háromszázan jelentkeztek a hagyományos túrára, s szinte mindenki teljesítette!

Pekarek János

Tizenegyedszer rendezte meg a hét végén a  elnevezésű teljesítménytúráját a Pentele Természetjáró Egyesület. Háromszázharmincnégy ember gondolta úgy, hogy száz, illetve kétszáz forintos nevezési díj ellenében végigmegy valamelyik távon a 8, 15, 20, 30, 50 kilométeres választási lehetőségek közül.

Egy csoportkép a Dunán innen, Dunán túl teljesítménytúra résztvevőiről. Fotó: Ady Géza

A nyolc kilométeres táv új volt a kínálatban: ezt afféle családi túrának tették be a szervezők, akik szombaton reggeltől várták a résztvevőket a Gárdonyi iskola előcsarnokában. Ezen a távon az iskolától a Szalki-szigetig és vissza a város több szép pontját kereshették fel a túrázók.

Mint minden túrán, itt is elengedhetetlenül fontos volt a kellő és alapos felkészülés, az útvonal pontos rögzítése

A legkomolyabb, az ötven kilométeres túratávon az adonyi Vízi-fogadótól a dunavecsei speciális iskoláig lehetett gyalogolni, futni: ki hogyan gondolta.

Strack László, a felesége és 12 éves fia, Ádám például úgy gondolták, hogy végigfutják közösen a 20 kilométeres távot a Vízi fogadótól a Gárdonyi iskoláig. Strackék a fővárosból, a IX. kerületi József Attila lakótelepről érkeztek a túrára, már negyedszer.

- Szép út volt - mondta a célban még kissé lihegve Ádám, aki négy éve teljesítménytúrázik szüleivel, s ez óriási élmény neki.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!