Hírek

2013.05.23. 17:38

Gazdára talált a Dunaújváros ifjúságáért-díj

A Dunaújváros Ifjúságáért-díjat Csathóné Zágoni Nóra, a Széchenyi pedagógusa és Törökné Antal Mária gyermekkönyvtáros vehette át csütörtökön.

Körmendi Erzsébet

Csathóné Zágoni Nóra a Széchenyi István Gimnázium magyar-német-orosz szakos, valamint DÖK-patronáló tanára, aki 1995-től dolgozik a gimnáziumban, amelynek fiatalként diákja is volt. Nevelésben és oktatásban való elhivatottságát jelzi, hogy folyamatosan képzi magát.   Nóra energiái azonban a szakmai jellegű képzések mellett a diákok nevelésére, szabadidejének helyes eltöltésére irányulnak fokozottan. Időt és fáradtságot nem kímélve koordinálta  TÁRS-program önkéntes munkáit,  irányította  a kapcsolattartást  a Parafónia Zenekarral, szívügyének tekinti a „Fogd a kezem!” programot. Vidámsága, pozitív hozzáállása a diákok és kollégák szemében is példamutató, sokoldalú tevékenységével gazdagítja  az iskola életét.

Csathóné Zágoni Nóra pedagógusként és Törökné Antal Mária gyermekkönyvtárosként sokat tett Dunaújváros ifjúságáért (Fotó: Lázár Zsolt)

Törökné Antal Mária közreműködésével tíz éve alakulhatott meg  a József Attila Könyvtárban a Cimbora Klub, és  elsőként csatlakozott az országos  Cimbora Mozgalomhoz, amely klubalakításra ösztönözte a határon túl élőket is. Alapítványi támogatásból fesztiválokat, találkozókat szerveznek. Kollégák véleménye szerint: Marcsi gyermekkönyvtárosként irányítja, élteti a klubot. Sokat tanulhatunk tőle - kitartást, lelkesedést, a könyvek és a gyerekek szeretetét. Időt, figyelmet, ajánlásokat, útbaigazítást, törődést és mindig valami újat tudott és tud adni az őt körülvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!