Hírek

2014.05.28. 15:55

Gálával nyitottak a Violin növendékei

Nagyszabású gálával nyitották a Bartókban múlt vasárnap a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény év végi vizsgaelőadásainak sorát.

Munkácsi Imre

Színpadon a társastánc csoport: Bruzsa Klaudia, Heiszki Lili, Kovács Zsófia, Léhner Borostyán, Plesz Barbara, Szeitl Virág, Túróczi Bettina, Vad Virág, a háttérben Szabó Dóra és Főfai Szabina. Vezetőjük Tóth Varga Zsuzsanna nívódíjas pedagógus
Fotók: Ady Géza

Az ősztől Kiváló Akkreditált Tehetségpont címmel bíró, a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács tagjaként működő Violin tagintézményeiben húsz művésztanár, pedagógus dolgozik azon, hogy a növendékek az intézmény küldetéséhez méltóan sokoldalúan művelt, érett, kreatív személyiségekké fejlődjenek. Idén 650 tanuló zárja művészeti vizsgával a tanévet a dunaújvárosi, rácalmási, pusztaszabolcsi, beloianniszi, sárbogárdi, cecei és dunavecsei tagintézményekben.

Ezt megelőzően május 25-én, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendezték az immáron hagyományos Violin Gálát, amelyen az iskola dunaújvárosi csoportjai léptek fel. Mindenek előtt a Vasas Néptáncegyüttes óvodás, előkészítő, gyermek, utánpótlás és ifjúsági csoportjai akik idén már szép sikereket értek el a Mezőföld Virága Fejér Megyei minősítő fesztiválon, a Baracsi Néptánc Fesztiválon, és a Húzd Keresztül Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon, Székesfehérváron.

Bemutatkoztak a No Control Dance Group hip-hop csoportjai, akik rendszeres résztvevői a városi rendezvényeknek, legutóbb a Tehetség Hónapja rendezvényein, az ötödik dunaújvárosi Nagy Sportágválasztón és a harmadik hangszerválasztón, valamint a Gyermeknap rendezvényein láthatták őket a dunaújvárosiak. Nagy sikert aratott a Violin társastánc csoportja, akik re idén még vár egy világbajnokság is...

A vasárnapi gála azonban csak a nyitánya volt a Tehetségnapok sorának most vasárnap, június 1-jén már a Térségi Zenei Gála Rácalmáson!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!