Hírek

2016.12.04. 19:30

I. Adventi Futógála - Futva közlekedő Mikulások hada

Dunaújváros - Előre kitervelten háromszáz Mikulás hajtott végre városfoglalást vasárnap. A helyzet reményteljes!

Szabó Szabolcs

A futók számára mondhatni optimális időjárási feltételek mellett - semmi szél, semmi csapadék, derűs mínuszok és napfény - várták a szervezők a közösségi sportélményre vágyókat vasárnap dél tájban a Városháza térre.

Belterjes ajándékozás - Mikulások adtak át karácsonyi díszként is hasznosítható emlékérmet a Mikulásnak, a teljesítés után jöhetett a frissítő forralt bor és tea

Az Adventi Futógála egy több hasonló eseményt is magába foglaló rendezvénysorozat első epizódjaként próbálta átmozgatni a várost.

A tempódiktáló elsők egy csoportja - flaszteron is remekül

Bátran kijelenthetjük, hogy sikerrel, hiszen több mint háromszázan húztak Mikulás sapkát, hogy remek hangulatban kocoghassák végig a közel három és fél kilóméteres távot a város főterétől a Római városrészig, majd onnan vissza.

A bajnok kiinteget - Anda Fábián kollégánk is futócipőt húzott tegnap délután

Az előkészítés és a lebonyolítás számos feladatát ezúttal a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület vállalta magára. Makai Gábor, az egyesület elnöke így értékelte lapunknak a hagyományteremtő szándékkal útjára indított, az ünnepekre is hangoló városrész-futást.

Mosolyra hangolva. Egy kép, amely mindent elmond az I. Adventi Futógála küldetéséről és hangulatáról.

- A kollégáktól és a résztvevőktől szinte folyamatosan érkező visszajelzések alapján elmondhatom, hogy egy nagyon vidám és sportos kora délutánt sikerült összehoznunk. Az már önmagában komoly fegyvertény, hogy vasárnap déltájban ilyen sokan futócipőt húztak, és részesei voltak egy ilyen közösségi kezdeményezésnek.

Egy mozgalmas futóvédelmi tájékoztató gyakorlati elemeit láthatják felvételünkön - csak semmi sérülés és húzódás

Külön köszönet illeti Csapó Nóra trénert, aki egy kiváló hangulatú és egyben pörgős bemelegítéssel indította útjára a menetet. Hálával tartozunk az autósoknak és a közlekedőknek, hiszen türelmesek voltak a futókkal, akik mosolyogva teljesítették a távot. A tapasztalatainkat összegezve, jövőre szeretnénk kibővíteni a rendezvényt, több kiegészítő programot tenni a közös kocogás mellé.

A divat mondja meg, hogy ki az igazi Mikulás! Csak egy terméket kínáltak a Mikulás-butikban - nagyon fogyott!

Bízunk abban is, hogy sikerül majd fokról fokra építkeznünk és egy újabb, nagyon sokak által szeretett és várt tömegsport rendezvénnyel gyarapodhat a városi műsornaptár - mondta el Makai Gábor, aki kiemelte: a futáshoz kapcsolt jótékonysági akció bevételét a hét első napjaiban összesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!