Hírek

2011.02.05. 03:26

Fórumokon tájékozódhatnak a szülők a városi óvodák kínálatáról

Dunaújváros - A beíratás előtt fórum lesz a város óvodáiban, hogy a szülők ne az egymástól hallott - gyakran téves - információk alapján döntsenek, hanem első kézből kapjanak tájékoztatást.

nincs nev

- Sok mendemonda terjed a városban, a szülők egymás közötti beszélgetésekből származó információikra építenek, ami néha felrevezető - mondja Hubacsekné Nagy Emília, az intézményhálózat igazgatója. - A fórummal, illetve a folytatásaként kínált nyilt napokkal segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogy a szülőknek pontos értesüléseik legyenek, betekintést nyerjenek az óvoda életébe. Az érdeklődők megismerkedhetnek a nevelési programmal. A városrészenként egységes tájékoztató után óvodánként lesznek nyílt napok, amelyeken helyszíni tapasztalatokat gyűjthetnek a szülők, megismerhetnek több intézményt.

A fórumokat négy helyszínen tartják, így a szülők városrészenként ismerhetik meg a lehetőségeket. A Béke városrész kezd, mégpedig a Százszorszép óvodában, február 28-án, ahol a Bóbita és a Napsugár egység is bemutatkozik. A belvárosi Aranyalma ovi folytatja a sort március elsején a Csillagvirággal, a Mesevárral és a Kincskeresővel karöltve. Másnap a Római városrészi egységen lesz a sor a Katica és Duna-parti óvodával együtt. A Technikum zár március 3-án a Zalka Máté utcai intézményben, ahová a Margaréta, a Szivárvány és az Aprók Háza iránt érdeklődőket invitálják. A rendezvény minden helyszínen 16 órakor kezdődik. A tájékoztató után az egységek vezetői válaszolnak a résztvevők kérdéseire.

Hubacsekné Nagy Emília reméli, a próbaként idén először rendezett fórum elnyeri a szülők tetszését, és hagyománnyá válik a jövőben.

Címkék#óvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!