Hírek

2014.05.22. 16:30

Értékelte a kampányt a helyi Fidesz-elnök

Dunaújváros - Brüsszel távoli helynek tűnik, mégis: nagyon fontos, hogy kik képviselik hazánkat az Európa Parlamentben.

Cserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi elnöke kampányzáró sajtótájékoztatót tartott csütörtökön. Elmondta, végtelenül csendes heteket éltünk át, de nem szabad elfelejteni: szombaton Európa parlamenti választások lesznek. Fontos minden szavazat.

Nem mindegy, hogy ki az a huszonegy, aki Magyarország színeiben tagja lesz az Európa Parlamentnek. Az EP-képviselők olyan párt soraiból kerülnek ki, amely nemzeti listát állított, kiáll a családok, a rezsicsökkentés, a munkahelyek mellett, vagy akik az unióból kilépést akarják, illetve listákat gyártanak.

A helyi pártelnök szerint a kilépésnek nincs értelme. Más kérdés, hogy nem kell megalkuvónak lenni, Magyarország érdekéért harcolni kell Brüsszelben. A Fidesz-KDNP nemzeti listáján szereplők kiállnak hazánkért. Egyedüli a határon túli magyarok, például Tőkés László bevonása a képviselői körbe.

A nyugodt, békés kampány utolsó hete mozgósítással telt a Fidesz berkeiben: aktivisták és körzetfelelősök keresték fel a választópolgárokat, és adták át nekik Orbán Viktor miniszterelnök levelét. A választási előkészületek mellett hangsúlyosként említette Cserna Gábor a munkahelyteremtésben élen járó Hamburger Hungária erőművének alapkőletételét, valamint a Dunaferr, mint stratégiai fontosságú cég vezérigazgatójával folytatott tárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!