Hírek

2014.04.18. 17:00

Mucsi a sajtóból értesült a fővállalkozási szerződés aláírásáról

Dunaújváros - A sajtóból értesült a fővállalkozási szerződés aláírásáról, mondta lapunknak a szakszervezet elnöke.

Pekarek János

Modortalanságnak tartja Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke azt, hogy egy olyan fontos eseményről, mint a vasmű I. kohójának átépítéséről szóló fővállalkozási szerződés aláírása, a sajtóból kell értesülnie.

Ahogyan Mucsi mondta: az érdekvédelmi szervezetek nagyon sokat küzdöttek azért, hogy megmaradjon a folyékony fázis a vasműben. Sok áldozatot is hoztak e cél érdekében a tagsággal együtt. A Vasas elnöke emlékeztetett rá, hogy mind az aktív, mind a nyugdíjas dolgozók komoly anyagi áldozatot hoztak az idei bérmegállapodásban azért, hogy a felújításhoz szükséges pénz meglegyen.

Egy normális cégnél olyan viszonynak kellene lennie a cégvezetés és az érdekvédelem között, hogy egy ilyen hírt személyesen közölnek, mondta Mucsi.

A helyi Vasas elnökét megkérdeztük arról, hogy indul-e az idén októberben esedékes szakszervezeti tisztújításon? A válasz: ha kap felkérést és érez támogatást maga mögött, akkor igen. Megjegyezte: az ISD Dunaferr Zrt. szakszervezeti bizottságától azonban távollétében kapott egy finom jelzést arról, hogy kora miatt (67 éves) talán nem kellene jelöltetnie magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!