Hírek

2014.10.28. 17:55

A térfigyelő kamera a bűnözők bajuszára ragadt morzsákat is mutatja

Mezőfalva - Kamerákkal és egyéb műszaki berendezésekkel fejlesztik tovább a rendszert. Hogy mit takar az egyéb , azt nem szeretnék nagydobra verni, legyen meglepetés a bűnözőknek!

Horváth László

- Jelentősen javult a közbiztonság és a lakók biztonságérzete is Mezőfalván a térfigyelő kameráknak köszönhetően - tájékoztatta lapunkat Sóki László, a mezőfalvi polgárőrség vezetője. Bár még messze van az év vége, és nem akarják az összegzést elkiabálni, de az eddigi tapasztalatok alapján úgy látszik, megszolgálják az árukat a berendezések.

A 8.5 milliós költséggel kialakított települési digitális őrszemhálózat már több esetben bizonyította létjogosultságát. A tizenhét kamerának köszönhetően a községet messziről elkerülik a rossz szándékú emberek, akik nem szeretik, ha árgus szemek figyelik az utcákon araszoló járművüket. A betörések statisztikáját alapul véve komoly előrelépés, hogy az idei évben csak kétszer, a két dohánybolt esetében történt ingatlan sérelmére elkövetett behatolás a faluban.

Sóki László polgárőr parancsnok az egyik mezőfalvi térfigyelő kameránál ismerteti az eredményeket

A folytatásban a fontos csomópontok mellett a község utcáinak megfigyelését is szeretnék beilleszteni a rendszerbe, valamint magánterületek is részesülhetnek az őrzés jótékony hatásaiból. Sóki László tájékoztatójában még elmondta, hogy tematikusan haladnak a fejlesztésekkel.

Folyamatosan dolgoznak a pályázatokon, és hamarosan újabb térfigyelők kerülnek kihelyezésre. Természetesen a kamerák számának növelésével a rendszer műszaki hátterét is átalakítják, így nagyobb kapacitású adattároló, még nagyobb felbontású rögzítő eszközök és egyéb berendezések telepítésre kerül sor a közeljövőben. A pontos időpontokat stratégiai okokból nem árulják el. Legyen meglepetés a rosszban sántikálók számára! A cél olyan rendszer kialakítása, ahol a bűnözők bajszán ragadt morzsák is jól beazonosíthatóak.

Az eddigi rendszer tehát már bizonyított. Várhatóan sikerrel zárul az újabb fejlesztési ciklus is - zárta ismertetőjét Sóki László a mezőfalvi polgárőrség parancsnoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!